De Podcast-Top 5 van Elger van der Wel

In aanloop van de Online Radio Awards interviewen wij diverse online radiomakers en podcasters. Ditmaal mediaspecialist Elger van der Wel (bekend van oa de Trust Nobody -podcast).

5. V2
Een podcast over dingen met een stekker, zo omschrijven Michiel Veenstra en Johan Voets V2. Ze reviewen elke aflevering een gadget, waarbij hun ware aard al snel boventafel komt: het zijn twee nerds.

4. Binnen de Muren
Een podcastserie van RTV Drenthe die in mijn ogen veel te weinig aandacht heeft gekregen is Binnen de Muren. Marjolein Knol maakte een reeks over het leven in de gevangenis Esserheem in Veenhuizen. Geen spannende plottwists zoals in sommige verhalende podcasts, maar in plaats daarvan hoor je de kleine verhalen van ‘binnen de muren’.

3. Man Man Man, de podcast
Domien, Chris en Bas zijn radiomakers en dat merk je. Ze geven je het idee dat ze gewoon om een tafel gaan zitten en aan de aan de hand van een onderwerp over hun (gebrek aan) mannelijkheid praten en dat doen ze ook. Maar de manier waarop ze hun anekdotes oprakelen, verraadt dat het drie professionals zijn die precies weten hoe ze zorgen dat je hardop moet lachen om hun podcast.

2. NRC Vandaag
Ongelofelijk knap wat NRC sinds dit voorjaar weet neer te zetten met Vandaag. Elke dag staat een actueel verhaal centraal dat ook echt via een verhalende opbouw wordt besproken met de journalist die het heeft gemaakt. NRC heeft goed gekeken naar The Daily van The New York Times, maar dat is alleen maar positief.

1. Reply All
De podcast die mijn podcastliefde weer aanwakkerende. Alex Goldman en PJ Vogt maken verhalen die op de één of andere manieren beginnen bij het internet, maar daar eigenlijk heel vaak niks mee te maken hebben. Al vrij snel bouw je als luisteraar een band op het met het duo en wil je niet meer zonder ze!

Kijk voor meer informatie op OnlineRadioAwards.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*