D66 bemoeide zich met inhoud VPRO-documentaire over Kaag


D66 heeft zich bemoeid met de inhoud van de tv-documentaire over D66-partijleider Sigrid Kaag. Iets wat eerder werd ontkend door Minister Slob. Dat blijkt uit stukken die zijn opgevraagd door GeenStijl onder de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

De VPRO-documentaire Sigrid Kaag: Van Beiroet tot Binnenhof werd begin januari uitgezonden en kreeg veel kritiek.

Uit de Wob-stukken blijkt dat de partij zich wel degelijk bemoeide met inhoud van de documentaire. De documentaire werd uiteindelijk twee maanden voor de landelijke verkiezingen uitgezonden. Ook hier kwam veel kritiek op.

De VPRO meldt in een reactie: “Dat de documentaire vooraf is bekeken is niet ongebruikelijk, dit is om feitelijke onjuistheden en substantiële onevenwichtigheden te kunnen constateren en die zo nodig aan te passen.” De aanpassingen hebben “op geen enkele manier de inhoud van de film zoals de maker die voor ogen had, geschaad”.

5 Comments

  1. En zo onafhankelijk is de staats omroep dus niet, zoals ze wel beweren daar in Hilversum.
    De bezem er door en de subsidie kraan minstens 50% dicht draaien!
    Ze hebben een groot woord over China en Rusland, maar doen het zelf ook, propaganderen!
    Ze moeten zich schamen, hoop dat er nu nog meer luisteraars en kijkers de staats omroep de rug toe gaan keren!

  2. @de Koot Onafhankelijk is de staatsomroep zeker niet. Deze documentaire was onderdeel van de propaganda die al heel lang over Nederland word uitgestort. De opdracht is dat Kaag de nieuwe premier gaat worden. Rutte heeft zijn taak bijna uitgevoerd en zal van het toneel verdwijnen en plaats maken voor Kaag. Het is zo doorzichtig allemaal als je het ziet. Ik geloof ook helemaal niet dat D66 (Kaag) zoveel stemmen heeft gehaald bij de laatste verkiezingen. Het waren er veel maar niet zoveel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*