‘Cordcutting’ neemt in de VS en Europa toe

Cordcutting, het fenomeen waarbij consumenten traditionele kabel- en satellietdiensten opzeggen ten gunste van streamingdiensten, neemt zowel in de Verenigde Staten als in Europa toe.

In de Verenigde Staten wordt verwacht dat tegen 2024 bijna 70% van de huishoudens de traditionele televisiediensten zal hebben opgezegd ten gunste van streamingdiensten​1​. In 2023 zullen naar schatting 95,1 miljoen mensen de traditionele tv-diensten hebben opgezegd, wat 35,9% van de Amerikaanse bevolking vertegenwoordigt​2​. In hetzelfde jaar zullen voor het eerst meer huishoudens overgestapt zijn op streaming dan dat er nog gebruik maken van traditionele Pay-TV​3​.

In Europa is de trend vergelijkbaar, hoewel de demografische gegevens enigszins verschillen. In Europese landen zijn het vooral oudere volwassenen die de traditionele tv-diensten opzeggen; meer dan de helft van de cordcutters in het VK, en bijna de helft in Duitsland en Frankrijk, zijn 45 jaar of ouder​4​.

De oorzaken van deze verschuiving zijn veelzijdig. De belangrijkste drijfveren zijn de stijgende kosten van traditionele kabel- en satellietdiensten, de flexibiliteit en het gebruiksgemak van streamingdiensten, en de toenemende beschikbaarheid van breedbandinternet waardoor streamingdiensten toegankelijker worden.

Wat de toekomst betreft, wordt verwacht dat de trend van cordcutting zich zal voortzetten, aangezien streamingdiensten blijven groeien in populariteit en diversiteit, en de technologie voor breedbandinternet blijft verbeteren. Hoewel de jaarlijkse toename van het aantal cordcutters in de VS afneemt, wordt niet verwacht dat deze trend op korte termijn zal vertragen​5​. In Europa is er nog steeds een gestage groei van het aantal cordcutters, hoewel er momenteel minder gedetailleerde prognoses beschikbaar zijn voor de Europese markt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*