Classic FM wordt classicnl

Vanaf 1 oktober 2019 verandert Classic FM Nederland in classicnl. Naast de naam zullen ook de programmering en stijl van de zender een vernieuwing ondergaan.

De radiozender meldt: ‘Nog meer dan nu wil classicnl een toegangspoort voor klassieke muziek in Nederland zijn. Daarnaast wil het station naamsverwarring met andere internationale Classic FM stations voorkomen. Ook is het station al jaren niet meer via FM te beluisteren.’

Pieter Hunfeld, zendermanager classicnl: “Met de start van classicnl wordt het station nog meer dan nu een rustpunt in de hectiek van de dag. Klassieke muziek kan, naast de schoonheid van de muziek, een belangrijke rol spelen bij je dagelijkse bezigheden. Het kan je helpen om jezelf af te sluiten en te concentreren op wat je op dat moment wil doen”.

Naast de nieuwe programmering gaat het station een aantal samenwerkingen aan met Nederlandse podia, musici, ensembles en orkesten. Als toegangspoort voor klassieke muziek zal classicnl de luisteraar laten horen wat er zich op de Nederlandse podia aan wereldkwaliteit afspeelt.

2 Comments

1 Trackback / Pingback

  1. Artikel | Trends & Ontwikkelingen 27 september 2019 - Mestmag.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*