‘NPO-top wil geen co-producties met Netflix’

Een miljoenenovereenkomst tussen NPO en Netflix ligt volgens NRC al meer dan een jaar in de bureauladen van beleidsbepalers van NPO op het Mediapark in Hilversum op goedkeuring te wachten. Tal van nieuwe series zouden in co-productie van NPO en Netflix worden gemaakt. Daarbij zouden beide partijen een derde van de productiekosten voor rekening nemen. Het ontbrekende deel in het budget van de series zou van het Filmfonds afkomstig zijn.

Vanuit tv- en filmproducenten wordt er kritisch gekeken naar de starre houding vanuit de NPO. Een anonieme filmproducent meldt dat door deze houding veel Nederlandse producties niet van de grond komen, terwijl er in andere landen wel een samenwerking is tussen publieke omroepen en commerciële partijen. De filmproducent wil niet met naam in de publiciteit door angst voor represailles vanuit de NPO-top.

NPO houdt aan de eigen regel dat tv-series eerst een jaar lang exclusief bij de publieke omroep te zien moeten zijn, ondanks dat Netflix eenzelfde aandeel wil meefinancieren.

1 Comment

  1. In andere landen doen ze het wel en daar werkt het onwijs goed. Bijvoorbeeld met Undercover en Beau Sejour in België werken de VRT en Netflix samen. Een groot succes. En daarom doen we dat in Nederland natuurlijk niet. In Nederland staan namelijk Shula Rijxman en Fransje Klein aan het hoofd van de NPO en die weten het altijd beter. Die doen met belastinggeld alleen wat ze zelf leuk vinden en zijn niet bezig met wat beter is voor de kijker. Erg jammer zo’n houding en straat dat dit niet de kop in word gedrukt door de politiek. Schandalig dat na al die fouten en schandalen zo’n Frans Klein daar nog steeds op het pluche zit. De man zit daar maar heeft helemaal geen verstand van media en geen hart voor radio en televisie. Frans wil niet samenwerken met andere partijen. Hij zend liever midden in het seizoen op primetime vrijdagavond herhalingen van Flikken Maastricht van 7 jaar geleden uit i.p.v. Undercover en Beau Sejour. Voor veel geld worden van de VRT Over Water en Wie is de Mol België aangekocht maar dat zend meneer uit op NPO1 Extra. Reizen was op vrijdagavond NPO3 tegenover The Voice. Wat een topper he die Frans.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*