Brainstormsessie LoRa Techiek op Mediapark

Het uitwisselen van kleine hoeveelheden informatie tussen objecten en systemen bij een laag stroomverbruik. Daarmee kun je talloze apparaten kostenbesparend verbinden met internet. Dat biedt veel nieuwe toepassingsmogelijkheden voor mediabedrijven. Het principe achter Long Range Low Power, ofwel LoRa.
 

Hilversum Media Campus organiseert donderdagavond 12 mei van 18.00 tot 22.00 uur een informatiebijeenkomst over deze techniek bij Beeld en Geluid. Praktische voorbeelden? De conditie van voetballers realtime volgen tijdens een wedstrijd via sensoren in T-shirts. Of als redactie zien wie er thuis meedoen aan Nederland In Beweging op televisie via sensoren in de vloer.

Op de bijeenkomst is te horen welke toepassingen met LoRa al bestaan en wat dit voor de media-industrie kan betekenen. Deelnemers kunnen brainstormen over nieuwe mogelijkheden en zich aansluiten bij projectteams die daaraan gaan werken. Gratis inschrijven kan hier

Things Network
KPN werkt ondertussen aan de opbouw van een landelijk dekkend LoRa netwerk voor zogeheten internet-of-things toepassingen. Dat moet binnenkort beschikbaar worden.  Ook The Things Network, dat onlangs  in de mediastad Hilversum in gebruik werd genomen, werkt aan een LoRa Netwerk.

Deze week werd bekend dat afvalverwerker Suez (voorheen Sita) een proef is begonnen waarbij de energiezuinige LoRa-technologie wordt ingezet om de afvalcontainers van het onderdeel Suez Secure te volgen. De eerste resultaten zouden aanleiding geven om samen met KPN een bredere inzet te onderzoeken. Het bedrijf denkt dan met name aan de inzameling en vernietiging van vertrouwelijke of gevaarlijke producten. Volgens Suez goed voor veel bedrijven en overheidsinstanties.
 

Bron: Hilversum Media Campus/Computable.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*