Beeld en Geluid brengt deel collectie onder in BCC-pand in centrum Hilversum

Beeld & Geluid opent binnenkort een collectiedepot in het voormalige BCC-pand op de Kerkbrink in Hilversum. Er komt onder meer een studio en een plek om de uitgebreide muziekcollectie te bekijken en te beluisteren. Beeld & Geluid en de gemeente Hilversum maakten vanmiddag hun plannen in het centrum van Hilversum bekend.

De komende maanden wordt het voormalige BCC-pand flink verbouwd en klaargemaakt voor Beeld en Geluid. Met de komst van Muziekweb (de muziekbibliotheek van Nederland) en Beeld & Geluid Den Haag (museum voor nieuws en journalistiek) naar Hilversum werd het depot in het hoofdgebouw te klein. Met deze tweede vestiging wil Beeld en Geluid ook de media naar het centrum van Hilversum brengen. Ook gaat voor de gemeente Hilversum een langgekoesterde wens om meer media naar het centrum te brengen hiermee in vervulling.

Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid: “Wij zijn enorm blij en trots dat we in het hart van Hilversum een geweldige locatie hebben gevonden waar we onze enorme muziekcollectie voor de eeuwigheid kunnen bewaren én tot leven brengen voor publiek.”

Arno Scheepers, projectwethouder Centrum: “We zijn als gemeente Hilversum en als Mediastad al ontzettend trots om de thuisbasis van Beeld & Geluid te mogen zijn. De komst van de bijzondere muziekcollectie van Beeld & Geluid naar de Kerkbrink in Hilversum is hier een prachtige en waardevolle aanvulling op, zeker wanneer deze breed toegankelijk is voor het publiek. Beeld & Geluid sluit hiermee bovendien als publiekstrekker fantastisch aan op de functie van Museum Hilversum en Bibliotheek Hilversum op en rondom de Kerkbrink, en op onze ambitie om het DNA van onze Mediastad zichtbaar te maken in het centrum van Hilversum.”

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*