ANWB lanceert podcast over ‘Verborgen Verhalen’ in Nederland

Vandaag brengt ANWB een nieuwe podcast uit: ‘Verborgen Verhalen’. De podcast draait om bijzondere verhalen in Nederland, zoals opvallende natuurverschijnselen, lokale legendes en oude mythes. In de tiendelige reeks strijkt het ‘Verborgen Verhalen’-team elke twee weken neer op een andere plek in Nederland om een mysterie te ontrafelen. De podcast is te beluisteren via alle reguliere platformen, waaronder Spotify en Apple Podcasts.

In de eerste aflevering staat het reuzenhert centraal: een kolossaal dier dat in een ver verleden rondliep in Europa. Inmiddels is het al duizenden jaren geleden uitgestorven. Maar er zijn geruchten dat het hert zich nog zou ophouden in de bossen van Drenthe. En hoe zit het met de goudkoorts die vorige eeuw in Overijssel woedde? Zit daar echt goud in de grond?

Met de podcast wil de ANWB de mooiste en meest bijzondere plekken van Nederland onder de aandacht brengen. De mysteries vormen de aanleiding om iets te vertellen over de lokale geschiedenis. ‘Verborgen Verhalen’ stimuleert luisteraars erop uit te gaan en de plekken uit de podcast zelf te verkennen: door meer te weten over specifieke plekken in ons land, wordt een uitstapje nog leuker.

‘Verborgen Verhalen’ is de derde podcast die ANWB dit jaar uitbrengt, na ‘De Buitendienst’ en ‘Wandellust met Twan Huys’. Mireille Derks, Manager Content van ANWB: “Wij willen Nederlanders inspireren om de schoonheid in eigen land te ontdekken en daarvoor ontwikkelen we veel verschillende content. Podcasts zijn een waardevolle toevoeging, omdat we hiermee op een nieuwe manier verhalen kunnen vertellen. Daarnaast leent dit medium zich perfect voor het moment dat ANWB relevant is, namelijk onderweg.”

‘Verborgen Verhalen’ is ontwikkeld door ANWB in samenwerking met Airborne, het audio agency van Born05 Group. Marvin Jacobs is als creative director verantwoordelijk voor het format, Pascal van Hulst is de host van de podcast.

‘Verborgen Verhalen’ is vanaf maandag 24 augustus te beluisteren via alle reguliere podcast-kanalen, waaronder Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. 
Meer informatie: anwb.nl/podcast en airborne.audio.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*