Ajouad El Miloudi: ‘Het is niet leuk dat ik elke keer als IS iemand heeft onthoofd een appje krijg van een redacteur.’

Tv-maker Ajouad El Miloudi komt binnenkort met een nieuw programma op NPO 3, waarin hij  teruggaat naar zijn Marokaans-Nederlandse afkomst.

Hij werd vaak gevraagd voor talkshows om uitleg te geven over de Marokkaanse cultuur, maar dat weigerde hij telkens. Toch kreeg hij later begrip waarom veel redacties hem om een reactie vroegen bij multiculturele kwesties.

El Miloudi: ‘Jeroen Pauw heb ik erover gesproken dat ik in mijn begintijd in Hilversum alleen werd gevraagd te praten over multiculturele vraagstukken en fricties tussen culturen. Daar had ik geen trek in. Pauw zegt dan dat ik hen ook moet begrijpen: ze proberen een inkijkje in de islamitische cultuur te krijgen. Daarvoor moeten ze aanspraak doen op mij of Ali B. Ergens snap ik dat wel, maar het is niet leuk dat ik elke keer als IS iemand heeft onthoofd een appje krijg van een redacteur.’

Lees het hele interview in Het Parool 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*