Blog Erik de Zwart: ‘Zo lam als een kanariepiet’

Zo’n twintig jaar geleden kwam ik John Ewbank voor het eerst tegen, we gingen samen met collega Wessel van Diepen naar Londen.

John had net zijn eerste nummer-1-hit geschreven: Kon Ik Nog Maar Even Bij Je Zijn van mijn andere vriend Gordon. Natuurlijk doken we het nachtleven in en uiteindelijk belandden we in een soort nachtjazzclub. Daar besloot Wessel dat het tijd werd voor een beetje vermaak. Hij daagde de jonge John uit tot het drinken van tequila. Dat was hij duidelijk niet gewend – wie wel, overigens? Na een stuk of vijf borrels zei Wessel dat het nu tijd werd voor een ‘rondje andersom’.

John keek hem niet begrijpend aan en nam een slok: gatver dat was water! Het kwaad was reeds geschiet, hij was zo lam als een kanariepiet. De terugrit in een limo naar het hotel werd een soort stoptrein. Om de 100 meter vroeg John of de chauffeur even kon stoppen, zodat hij de deur kon openen om over te geven. Waarop de man doodleuk antwoordde: „Geen probleem, Grace Jones nam die moeite niet vorige week…” Wat wil je ook van de zangeres met het profiel van een champagnekurk? Haar I’ve Seen That Face Before was een nummer-2-hit in 1981.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*