Schooltv informeert scholieren over de situatie in Turkije

Met een speciale editie van ‘Nieuwsuur in de klas’ op NTR Schooltv worden scholieren vanaf vandaag geïnformeerd over de situatie in Turkije. In verschillende gemeentes wordt gevreesd dat spanningen tussen groepen Turkse Nederlanders zullen overslaan naar het schoolplein, nu de vakanties in een deel van Nederland voorbij zijn. Veel docenten willen met hun leerlingen in gesprek over wat er in Turkije is gebeurd. Om ze daarbij behulpzaam te zijn wordt in deze video aan middelbare scholieren uitgelegd wat er in Turkije aan de hand is.

Schooltv en Nieuwsuur (NOS/NTR) gaan komend schooljaar intensiever samenwerken om naar aanleiding van de actualiteit educatieve video’s aan te bieden voor in de klas. Schooltv-eindredacteur Erik Appelman: “In de klas spreek je met elkaar over het nieuws. Dat gaat vaak over ingewikkelde actuele onderwerpen, zoals de Brexit en de situatie in Turkije. Vaak missen leerlingen de context en hebben docenten behoefte aan degelijk videomateriaal waarmee ze het onderwerp beter kunnen duiden. Schooltv wil in samenwerking met Nieuwsuur met deze korte educatieve webvideo’s de docent hierin tegemoetkomen.”

Deze aanpak past in het beleid van de NTR om actualiteiten en educatie vaker met elkaar te verbinden. Komend najaar komt daar nog een tak bij: Focus, een nieuwe website met educatieve video’s voor volwassenen.

Schooltv is sinds 2013 niet meer op tv, maar nog wel op internet te bekijken. De website schooltv.nl bevat ruim 10.000 video’s voor het onderwijs en trekt ongeveer een miljoen unieke bezoekers per maand.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*