Adjunct-zendermanager Robbert-Jan van de Velde vertrekt bij 3FM

Het is al langere tijd onrustig bij 3FM. Het marktaandeel laat al jaren geen stijging zien en de huidige zendermanager Sharid Alles heeft daar geen verandering in kunnen brengen. Diverse 3FM dj’s hebben geen vertrouwen meer in de zendermanager. Vooral na het voorval waarbij Sharid het programma van Timur Perlin onderbrak heeft haar positie nog verder onder druk gezet.

Vandaag is ook uitgelekt dat adjunct-zendermanager Robbert-Jan van de velde na vier jaar vertrekt bij 3FM. Het lijkt een teken dat de rust nog steeds niet is teruggekeerd bij de zender.

Ook omroepen zouden volgens bronnen onrustig worden door de problemen rondom de ooit zo populaire jongerenzender. De programmering zou nog niet geheel rond zijn, aangezien omroepen geen definitieve beslissing willen nemen, aangezien de wankele positie van zendermanager Sharid Alles. De omroepen willen niet aan een programmering vast zitten van iemand die er niet meer werkt.

Spreekbuis.nl heeft aan 3FM om toelichting rondom het vertrek van de adjunct-zendermanager gevraagd, maar deze tot op heden nog niet gekregen.

8 Comments

 1. Vroeger heetten deze mensen ‘contentmanagers’ maar om iedere schijn van bemoeienis met de inhoud van programma’s (!) tegen te gaan zijn ze gauw ‘adjunct zendermanager’ genoemd. Ook bij NPO Radio 2 etc. Want de omroepen gaan over inhoud. Uhuh.

  • Bij dat laatste, daar heb jij zeker een punt Patrick. Maar ik weet nog goed dat mijn TROS bazen geen “ophef en vertier” wilden omdat het “maar over de radio ging”. Dus leverden zij zich uit aan de zender chef’s die heette toen zender coordinator. Niet meer.
   De TV vonden ze veel belangrijker…………………………..

 2. Bij 3fm worden door vriendjespolitiek de vreemdste mensen op posities gezet die van toeten nog blazen weten. Het overheidsgeld verdwijnt in zakken van prutsers en laaielichters. Hoe kan dit in godsnaam. De hoogste tijd dat de politiek hierover wordt aangesproken.

  • Ha die Dave,

   ‘Aan rugnummers heb ik niets, namen moet ik hebben!’

   Barend Barendse, 28 mei 1958, Hilversum 1.

   DJ

   (Den Haag, 19-06-1960 (cijferanagram), Vaderdag, Emma-kraamkliniek, Scheveningen)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*