Adverteerder anti-abortuscampagne wil compensatie van NPO 3FM

3FM DJ’s DJ’s Olivier Bakker en Frank van der Lende hebben door reclamespotjes van Platform Zorg voor Leven geroepen. Eén van hen sprak over een „tyfusreclame.” Het platform heeft een klacht ingediend bij 3FM. Dat meldt RD.nl vandaag.

Diederik van Dijk (voorzitter Platform Zorg voor Leven) meldt:. „We zijn niet uit op ruzie. Maar we hebben veel betaald voor het uitzenden van de spotjes. Ze waren deels onverstaanbaar door het handelen van de presentatoren. Dat is een vorm van contractbreuk. Wij willen van 3FM horen hoe ze ons compenseren en welke consequenties zij aan het handelen van de DJ’s verbinden.”

Bij compensatie denkt de adverteerder aan het herhalen van de spotjes of het deels terugstorten van het betaalde geld.

10 Comments

 1. Radio 3FM DJ Olivier Bakker vind het spotje een eenzijdig beeld geven! Ha, ha, ha laat mij niet lachen! De hele NPO(tv en radio)geven een eenzijdig beeld, namelijk een D66 beeld. Dat wil zeggen; voor massa-immigratie, genderneutraliteit en elke dag doodgegooid worden met klimaatverhalen, zeer negatief over de republikeinse partij en presidenten(Reagan/Bush/Trump)en grote adoratie voor de Democratische Partij(bijvoorbeeld Twan Huijs, Eelco Bosch van Rosenthal, Rick Nieman, Maarten van Rossum) in Amerika en ga zo maar door! En wee je gebeente als je tegen abortus bent!

  Er zijn in Nederland dus ook nog mensen die abortus niet zien zitten! Maar als je als van belastinggeld zwaar overbetaalde 3FM DJ nooit buiten de randstad komt en altijd D66 of GroenLinks stemt dan weet je natuurlijk niet beter.

  In de dikke van Dale kan men naast het woord NPO(zowel televisie als radio) eenzijdigheid(en vooral die van BNNVARA of D66)als betekenis neerzetten!

  Daarnaast is het mij een compleet raadsel waarom dat 3FM nog bestaat? Een broeinest van talentloze Dj’s die zwaar overbetaald worden. Kost miljoenen aan belastinggeld terwijl er genoeg commerciële radiozenders(radio 538, Veronica, Radio 10, Sky Radio en ga zo maar door) dezelfde muziek draaien.

  • Ben het 100% met je reactie eens! En niet te vergeten de corona discussie die steeds maar van een kant wordt belicht bij de NPO. De inhoudelijke discussie wordt op alle radiozenders en vooral hen TV zenders volledig uit de weg gegaan.
   Groet Swen P. S. Alleen dat met dezelfde muziek dan andere commercielen klopt niet. Maar ik bedoel het niet positief. Hier zat 538 etc vroeger niet in het zenderaanbod dus heb extra kabelradio aangeschaft om die rede. 3FM Draaide – in elk geval toen – alternatiever, maar was in die tijd al volledig overbodig omdat we hier ook stubru (BE) ontvangen.

 2. NPO3FM is vooral een zender voor de randstad. Dat er in de rest van Nederland ook nog mensen wonen waaronder vele Christenen interesseert de DJ’s in Hilversum geen lor. Misschien is dat ook wel mede de reden dat het marktaandeel van NPO3FM zo laag is. Laat ieder in zijn waarde. Vaak wordt Christenen verweten Intolerant te zijn, Maar zo zie je maar weer de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet!

 3. Even wat geschiedenis: Als vroeger op de radio de STER-reclame was gestart, wast het de taak van de technicus om de DJ-tafel “dicht” te houden. Onder geen beding mocht er andere audio door de reclame komen. Als een DJ toch wat geluid produceerde, dan was dat altijd de “schuld” van de technicus. De DJ-fader hoorde dicht! Als er om welke reden dan ook iets mis ging met de STER-reclame, dan werd dat gerapporteerd en moest uitleg worden gegeven. En dan ging de STER (want die is de officiële zendgemachtigde) in overleg met de adverteerder, meestal geld terug of heruitzending. Ook opmerkingen na uitzending van het STER-blok over een bepaalde reclame waren niet toegestaan. De omroepen hadden dat zo afgesproken. De DJ’s en presentatoren op alle zenders dienden zich daar aan te houden. Ik denk dat de strekking van deze regels nog steeds geldt.

 4. Ja, maar de technicus deed de eindcontrole. Deed de instelling voor de betreffende DJ (muziek/spraak verhouding, limiter, etc.), maar starte ook de STER, pips, nieuws, verkeersinformatie etc. Daar kwam de DJ niet aan.

 5. Het is onder linksprogressieve mensen al jaren bon ton om christenen te beledigen en te bashen waar ze tegelijkertijd moord en brand schreeuwen als iemand het bestaat iets negatiefs over moslims te zeggen. Dan is het ineens ‘racisme’, ‘discriminatie’, ‘xenofobie’, ‘onderbuikgevoelens’ enz. De meeste moslims denken precies hetzelfde over zaken als abortus en seks voor het huwelijk als de refo’s die achter deze campagne zitten. Maar daar zul je Timmetje’s en Claudia’s van deze wereld niet snel over horen. Daarom zijn dit soort deugertjes net zo vervelend en drammerig als de biblebelt refo’s waar zij zich aan ergeren. Ze zijn geen haar beter.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*