Adam Curry komt met muziekpodcast

Adam Curry, bekend als ‘The Podfather’, maar ook als voormalig presentator van Radio Veronica, MTV en Countdown, introduceert de muziekpodcast ‘Boostagram Ball’, een revolutionair concept in de wereld van muzikale podcasts. Voor de eerste keer kunnen luisteraars van ‘Boostagram Ball’ direct geld doneren aan de gespeelde artiesten, een functie die de podcasting-industrie kan veranderen.

De liedjes geselecteerd door Adam Curry komen van alternatieve muziekplatformen zoals Wavlake, of zijn toegevoegd aan Curry’s Podcast Index, waardoor de luisteraar toegang krijgt tot een unieke mix van muziek. Om geld te doneren aan je favoriete artiesten, moet je ‘Boostagram Ball’ beluisteren via een compatibele podcastspeler, zoals Podverse, Fountain of Podfans. Een andere innovatie is de verspreiding van de podcast via IPFS Podcasting, een open peer-to-peer systeem gerund door vrijwilligers, wat kosten per download elimineert. De eerste aflevering van ‘Boostagram Ball’ is nu beschikbaar en heeft al 5.000 downloads bereikt, wat het potentieel benadrukt van deze nieuwe benadering van muziekpodcasts.

Lees ook:

7 Comments

  1. De context ontbreekt hier een beetje. Het nieuwe zit er vooral in dat er nu op grotere schaal geëxperimenteerd wordt met zogenaamde value-for-value, waarbij je door een crypto-account te koppelen aan je luisterapp, je (hele kleine) bedragen betaalt hoe langer je luistert.

    Dit in tegenstelling tot het populairdere model van advertenties in podcasts of abonnementen zoals Spotify en Podimo.

  2. Peer to peer, het potentiëel benadrukt, vrijheid van meningspuiting, boostagram,podverse podvens …

    Godfather of podcast Adam Curry zegt het… ??

    (Run Forrest! run!

  3. Was die laatst aan het googelen en kwam ik hem bij Robert Jensen tegen, maar wat zijn die 2 veranderd kwa mening uitingen… zo ken ik ze niet…. Was bij Jensen.nl of er een knopje was omgezet…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*