3FM maakt nieuwe programmering bekend

NPO 3FM start vanaf maandag 12 september met een nieuwe programmering. 3FM-dj’s Rob Janssen en Wijnand Speelman zijn vanaf dan elke werkdag te horen met hun nieuwe ochtendshow. Barend van Deelen komt het 3FM-team versterken en is de nieuwe presentator van de middagshow.

Ochtendshow: Rob Janssen en Wijnand Speelman

Bij 3FM start de dag met het positieve geluid van radioduo Rob Janssen en Wijnand Speelman (AVROTROS/KRO-NCRV), elke werkdag van 06.00 tot 09.30 uur. In deze show staat humor, het hier en nu en muziek centraal.

“Rob en Wijnand hebben zich als duo op de vrijdagavond ijzersterk bewezen,” aldus zendermanager Menno de Boer. “Ik bewonder hun drive, inzet en creativiteit. Dit is het moment om samen hun ambitie – een eigen ochtendshow – waar te maken. Ze zijn ‘die hard’ muziekliefhebbers, hebben waanzinnige chemie en staan met hun programma in het hier en nu. We willen een zender zijn waar je je snel thuis voelt, met een brede blik en open mind: soms hoor je bij ons nét even die andere classic of iets gloednieuws. Juist dat maakt 3FM zo verrassend en dat avontuur past bij ons.”

Muziek centraal

Jorien Renkema blijft van 09.30 tot 12.00 uur te horen met ‘Het Betere Werk’ (AVROTROS). Timur Perlin verrast luisteraars ook in het nieuwe radioseizoen met zijn lunchprogramma ‘Requestival’, van 12.00 tot 13.00 uur (BNNVARA). Deze show markeert het midden van de werkdag en geeft de lunch een onderscheidend geluid, waarbij de luisteraar samen met Timur elke dag de playlist bepaalt.

Nieuw is Sander Hoogendoorn in de middag van 13.00 tot 16.00 uur (BNNVARA), met een show waar muziek centraal staat en de eindsprint richting het einde van de werkdag met karakter wordt ingezet. Op maandag 3 oktober start het nieuwe middagprogramma van Barend van Deelen (PowNed), te horen tussen 16.00 tot 19.00 uur van maandag tot en met donderdag. Een middagshow die frisser, sneller is en avontuur in zich heeft.

Met Barend kiezen we voor een groot radiotalent. Ik ben trots dat hij terugkeert bij 3FM. Hij heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een onderscheidende en ervaren radiomaker met een eigen sound. Hij is klaar om de middag te veroveren.Menno de Boer

Aansluitend presenteert Frank van der Lende (BNNVARA) de vroege avond van 19.00 tot 21.00 uur, waar artiesten en live-muziek een belangrijke rol krijgen. Sagid Carter sluit de werkdag af met 3voor12 Radio (VPRO) dat van maandag tot en met donderdag te horen is tot middernacht.

Eddy Keur op 3FM

3FM verwelkomt ook Eddy Keur (PowNed) in de programmering. Op vrijdagmiddag hangt hij elke week de slingers op met een andere 3FM-dj. Eddy is vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur te horen. Jamie Reuter en Olivier Bakker (PowNed) vormen een nieuw duo op de vroege vrijdagavond, van 19.00 tot 22.00 uur, met een programma bomvol nieuwe én live-muziek. Het weekend goed inzetten kan als altijd met De Boem Boem Discoshow, gepresenteerd door 3FM-dj Rámon Verkoeijen (BNNVARA).

Menno de Boer: “Met deze getalenteerde radiomakers hebben we een perfecte flow in de dag te pakken. Ik kijk ontzettend uit naar de nieuwe programma’s en hoe de teams zich de komende tijd gaan ontwikkelen. Ook in het nieuwe radioseizoen blijft 3FM dé zender met een grenzeloze liefde voor muziek die we graag delen met luisteraars. We zijn de kraamkamer van Nederlands talent en we supporten acts vanaf het prille begin tot en met hun grote shows. Het 3FM-geluid zal onderscheidend zijn: pop in de breedte gecombineerd met bandgeluid, nieuwe muziek en live-optredens.”

Het weekend

In het weekend neemt Vera Siemons de luisteraars mee naar de tofste festivals, concerten en artiesten in Vera on Track (NTR), van 19.00 tot 22.00 uur. In Club Cleven (VPRO) covert Eva Cleven samen met de luisteraar het moderne Nederlandse uitgaansleven in brede zin: van Lowlands’ X-Ray tot clubavonden in TivoliVredenburg en Encore in De Melkweg. Op zaterdag van 21.00 tot 00.00 uur. Zondag op hetzelfde tijdstip doet het programma ‘Wat Anders’ (ZWART) zijn intrede op 3FM waar volop ruimte is voor hiphop.

De rest van de programmering wordt binnenkort bekendgemaakt. Het nieuwe radioseizoen start vanaf maandag 12 september op NPO 3FM.

15 Comments

 1. Ik begrijp in ieder geval dat het marktaandeel van 3FM volgens Menno de Boer nog veel te hoog was…
  Dat doe je alleen als je hoe dan ook, voor nog geen miljoen, iemand wilt hebben van buiten de huidige zender. Maar het zal me niets verbazen als deze mannen 5e en 6e keus waren. Wat een klucht blijft dit station toch. Dit gaat hem wederom niét worden….

 2. Nog steeds geen naamswijziging dus. FM is gedateerd, waarom niet NPO Radio 3. Verder niet veel soeps, beetje het schuiven van hoofdjes meer niet en een overjarige puber als Keur. Ze zijn de weg nog steeds kwijt, dag moge duidelijk zijn want het ontbreekt nog steeds aan een duidelijke visie want dan kun je af willen van het woke/deug-gedachtengoed wat er is binnen de club van 3FM, maar dan ben je er natuurlijk nog lang niet. Dat is niet alleen het probleem geweest de afgelopen jaren.

 3. <>

  Ik verbaas me nergens meer over, maar hoezo Eddy Keur naar 3FM? Het is 2 voor 12 voor 3FM en er staat wel meer op het spel bij de NPO Radio en het wordt de hoogste tijd om een procedure, actie te starten tegen de baas van al deze krankzinnigheid, weg met drs. J. Bosman, hoofd NPO Radio, stuk onbenul zonder hart en vooral zonder verstand.

 4. “” De VPRO zegt verbijsterd te zijn over het besluit dat 3Voor12 op 3FM moet stoppen en overweegt een bezwaarprocedure te starten. ‘De omroep voelt zich daarin gesterkt door brede steun voor 3voor12 uit de muzieksector van festivals, muzikanten, podia, platenlabels en sectororganisaties die het belang van 3voor12 voor het muziekklimaat in Nederland afgelopen weken bekrachtigden’, schrijft de omroep. “”

  Ik verbaas me nergens meer over, maar hoezo Eddy Keur naar 3FM? Het is 2 voor 12 voor 3FM en er staat wel meer op het spel bij de NPO Radio en het wordt de hoogste tijd om een procedure, actie te starten tegen de baas van al deze krankzinnigheid, weg met drs. J. Bosman, hoofd NPO Radio, stuk onbenul zonder hart en vooral zonder verstand.

 5. 3FM krijgt gewoon een soort MNM-rol binnen het publieke bestel, alleen heet het anders. Alleen hebben de Belgen er in het publieke bestel nog een (semi-)alternatieve zender tegenover staan. Als je zoiets wil horen op fm of dab, viel er al weinig te genieten, en het wordt alleen maar minder.

 6. Wat is dat toch weer heerlijk om te lezen dat 3FM zich steeds meer buiten de maatschappij plaats. En straks weer huilen dat er weer minder mensen naar luisteren. Dan komen er allemaal verzonnen redenen van het management om hun duur betaalde baan veilig te stellen. 3FM (3DAB+) of hoe ze die zender willen positioneren, het wordt nooit meer zo als vroeger, echt niet. De wereld van de jonge luisteraar is veranderd, drastisch veranderd, en 3FM blijft
  het oude vast houden met dj’s die bijna met pensioen gaan. Misschien is het beter om 3FM met pensioen te laten gaan. Er een mooie documentaire over maken en een boek om dat dan in de kast te zetten naast alle radio geschiedenis, zoals radio Veronica, de wereldomroep, Mi Amigo, de vele biografieën van oud dj’s.

  • Dat boek is bij het 50-jarige bestaan al gemaakt. Eventueel kunnen ze nog een hoofdstuk toevoegen als het licht uit gaat. Ik denk niet dat het boek ‘100 jaar 3fm’ er ooit komt.

 7. Zowel hier als op Radioforum veel mensen die, op de beperkte informatie die beschikbaar is, een negatieve ontwikkeling verwachten. Er is echter nog zoveel dat niet bekend is:
  – Naamgeving / Slogan
  – Aanpak van de sociale media
  – Hoe de muziekmix exact zal zijn (zeroes, tens en nieuwe muziek bestaan uit veel stromingen)
  – De insteek van de maatschappelijke betrokkenheid
  – De programmering vanaf januari (oktober is duidelijk een tussenstap)
  – De doelgroep waar 3FM op gericht is.

  Conclusie is dat er nog niet zoveel conclusies te trekken zijn.

  Persoonlijk vind ik het jammer dat Partij voor de Vrijdag sneuvelt. Wat een tof programma is dat. Daarnaast hoop ik dat Sophie nog een vast tijdslot door de week krijgt als de avond heringericht wordt. Een late-night programma zou mooi zijn.

  Ook ben ik benieuwd naar Barend op 3FM. Zijn bravoure zou zomaar tot een spraakmakende en energieke middagshow kunnen leiden.

1 Trackback / Pingback

 1. Patrick Kicken: Sander Hoogendoorn van 3FM naar Radio Veronica - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*