Youtube-fenomeen Mertabi tekent bij RTL

Youtube-fenomeen Mertabi heeft een tweejarig contract gesloten met hetMulti Channel Netwerk van RTL (RTL MCN). Mertabi is de eerste original content producer die zich aansluit bij het RTL MCN, dat op 11 november officieel werd gelanceerd. RTL heeft dit donderdag 27 november bekendgemaakt. “Met het tekenen van Mertabi hebben we een zwaargewicht binnen. Hij is het soort talent waar we bij RTL graag in investeren”, aldus Bert Habets, CEO RTL Nederland.

Als Mertabi maakt de 21-jarige Mert Ugurdiken sinds 2011 videosketches die intussen meer dan 22 miljoen keer zijn bekeken. Zijn populairste filmpjes behalen ruim 1 miljoen views.

Mertabi heeft gedurende de laatste drie jaar ruim 500.000 trouwe volgers verzameld op verschillende kanalen, zoals YouTube, Facebook, Instagram en Twitter. Mertabi verwierf zijn online sterrenstatus met name door zijn populaire serie ‘Marokkaan Geeft Rijles’, waarin hij als rijinstructeur Mo de vooroordelen over Marokkanen op de hak neemt.

RTL en Mertabi gaan samenwerken om de exploitatie van Mertabi’s YouTube-kanaal te verbeteren en om zijn fanbase nog verder te laten groeien. Bovendien stelt RTL MCN de productiefaciliteiten en expertise van RTL beschikbaar en zet RTL zijn kanalen in voor de promotie van Mertabi’s content.

Mertabi: “We zijn al lange tijd bezig steeds betere en leukere content te maken voor mijn fans. Door de samenwerking met RTL denken we dit allemaal nog te kunnen versterken. Gezamenlijk hebben we de kracht om nieuwe wegen in te slaan.”

“We zijn heel blij dat Mertabi aan boord is”, vertelt Erik Kepper, manager RTL MCN. “Hij is een van de grootste en populairste talenten op YouTube. Hij kenmerkt zich door creativiteit en authenticiteit. Met zijn talent en daadkracht heeft hij eigenhandig een miljoenenpubliek aan zich weten te binden. Hij onderscheidt zich bovendien door de kwaliteit van zijn video’s en de drive om zichzelf steeds te verbeteren. De samenwerking met RTL MCN is erop gericht om zijn talent nog meer de ruimte te geven door hem praktische zaken, zoals exploitatie en promotie uit handen te nemen en hem te ondersteunen bij zijn ontwikkeling als maker.”

Eerste aflevering van Marokkaan geeft rijles:

Meer in de Volkskrant

1 Trackback / Pingback

  1. RTL-topman Habets positief over toekomst

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*