Commissariaat onderzoekt bonus Omroep West

De Volkskrant meldt vandaag, donderdag 27 november, dat het Commissariaat voor de Media een onderzoek instelt naar een bonus die Gerard Milo als directeur van Omroep West vorig jaar heeft gekregen. De directeur kreeg het extraatje voor goed functioneren. Bonussen bij semipublieke instellingen zoals omroepen zijn sinds eind 2011 echter verboden.

De president-commissaris van Omroep West, Charlie Aptroot, vindt dat de directeur de bonus heeft verdiend door zijn goede functioneren. 

Een van de prijzenswaardige elementen is  volgens Aptroot ‘de wijze van omgaan met openbaar bestuur in het verzorgingsgebied.’ Als burgemeester van Zoetermeer is Aptroot zelf een prominente vertegenwoordiger van het openbaar bestuur in het gebied. 

Het Commissariaat doet al onderzoek naar een bonus bij een andere regionale omroep, L1. Daar kwam een extraatje van ruim 26 duizend euro voor beter dan verwachte financiële prestaties onlangs naar voren uit de gegevens die de Limburgse omroep leverde voor een onderzoek van de Volkskrant naar de beloning bij regionale omroepen. 

Omroep West gaf de bonus niet apart op. Aptroot heeft inmiddels bevestigd dat in de beloning van 179 duizend euro van directeur Gerard Milo een bonus zit, van 13.844 euro. Die 179 duizend euro is onder de huidige ‘balkenendenorm’ van 230 duizend euro, maar wel net boven het ministerssalaris van 178 duizend euro, dat vanaf volgend jaar de nieuwe norm wordt.

Het extraatje is opmerkelijk, omdat Omroep West vorig jaar 337 duizend euro in het rood eindigde. Bovendien werden de luistercijfers van de omroep voor Zuid-Holland vorig jaar wel iets beter, maar daalden de kijkcijfers. 

Lees het hele artikel in de Volkskrant

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*