KRO-NCRV richt de blik naar voren met vernieuwende en gevarieerde programma’s

Gevarieerd, vernieuwend, journalistiek en onderscheidend. Dat is het programma-aanbod van de KRO-NCRV dat vanaf de komende winter op de verschillende televisiezenders te zien is. Taco Rijssemus, mediadirecteur van de KRO-NCRV, zei tijdens de winterpresentatie dat er, ondanks de politieke wind, de keuze is gemaakt om de blik naar voren te richten. ‘De keuze om samen met andere omroepen en samen met producenten te werken aan de Nieuwe Publieke Omroep’.

Volgens Rijssemus blaken de programma’s van de Nieuwe Publieke Omroep van de publieke waarde. ‘We geven een stem aan mensen die niet gehoord worden en niet gezien worden in de maatschappij, of het nu homo’s, boeren of psychiatrische patiënten zijn. Met deze programma’s  werken we aan solidariteit en zorgen we voor het cement in de samenleving’.

De KRO-NCRV komt de komende maanden met een keur aan nieuwe en vernieuwde programma’s waarbij journalistiek één van de  speerpunten is. Het beste van de journalistieke tradities van beide omroepen wordt gebundeld in een volledig vernieuwd Brandpunt dat voortaan op de dinsdagavond is te zien. Onderzoeksjournalistiek is er iedere zondag met De Monitor en Brandpunt Reporter en Jinek, de talkshow van Eva Jinek, wordt de eerste zeven weken van 2015 dagelijks op de late avond uitgezonden.

Nieuwe titels op NPO 1 zijn Deel je leven, een programma van Joris Linssen over orgaandonatie en Bodyscan, het eerste programma van Katja Schuurman voor de NCRV. De presentatrice wordt ingezet als testobject voor wetenschappelijk onderzoek. In Anita wordt opgenomen verblijft Anita Witzier in een psychiatrische inrichting waar ze het gesprek met de patiënten aangaat. NOORD ZUID is een nieuwe en spannende dramaserie over de recherche met Ariane Schluter in de hoofdrol. En het populaire Schaep keert terug, dit keer vanaf het water in Schaep Ahoy.  In KRO De Roze Wildernis (op NPO 3) trekt Arie Boomsma met homoseksuele jongens en hun vaders de jungle van Argentinië met de bedoeling nader tot elkaar te komen.

Natuurlijk zijn er ook genoeg vertrouwde titels bij de KRO-NCRV te zien. KRO Spoorloos zelfs al voor het 25e jaar, een jubileum dat uitgebreid wordt gevierd. Net als 10 jaar Boer zoekt Vrouw: Yvon Jaspers blikt in twee specials terug op al die jaren vol boeren en liefdes. Voor het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw is een record aantal brieven (2388) binnengekomen.

Levensbeschouwing blijft een pijler van de KRO-NCRV. Annemiek Schrijver is aangetrokken om per 2015 nieuwe levensbeschouwelijke programma’s te maken voor de NCRV.  De KRO neemt in het nieuwe jaar twee  succesvolle titels over van RKK: de wekelijkse reportagerubriek Kruispunt  en het paasevenement The Passion, dat dit jaar vanuit Enschede wordt uitgezonden.  

De nieuwe en vernieuwde programma’s van de KRO-NCRV:

NPO 1
10 jaar Boer zoekt Vrouw
25 jaar KRO Spoorloos
Anita wordt opgenomen
Bodyscan
Deel je leven
De Reünie, gepresenteerd door Patrick Lodiers
Een Huis Vol
Jinek, dagelijks vanaf 5 januari
Joris’ Wereld
NOORD ZUID
Schaep Ahoy
The Passion
Voor mekaar

NPO 2
Brandpunt (vernieuwd)
De Monitor
Het eilandgevoel van Schiermonnikoog
KRO Kruispunt
Zondagochtendprogramma met Annemiek Schrijver

NPO 3
KRO De Roze Wildernis
Larie
KRO Streetlab

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*