Wouke van Scherrenburg over geschiedenis van de Nederlandse democratie

Wouke van Scherrenburg, die jarenlang als politiek verslaggever een vertrouwde verschijning op en rond het Binnenhof was, neemt de kijker mee in de levens van achtereenvolgens Jacoba van Beieren, Johan van Oldenbarnevelt, de gebroeders De Witt, Rutger Jan Schimmelpenninck, Johan Rudolph Thorbecke, Pieter Jelles Troelstra en Pim Fortuyn. Levens die getekend werden door strijd om de macht en persoonlijke tragiek.

De NTR heeft reeds geschiedenisseries geproduceerd, waaronder Van De Gouden Eeuw tot De IJzeren Eeuw, maar ook 80 Jaar Oorlog en Goede Hoop. Wat De strijd om het Binnenhof onderscheidt van eerdere series is de vorm: niet eerder werd documentaire met drama gecombineerd. In elke aflevering is namelijk ook te zien hoe een cruciale gebeurtenis uit het leven van de hoofdpersoon wordt gedramatiseerd door scenarist en regisseur Niek Barendsen en acteurs als Pierre Bokma, Lies Visschedijk, Minne Koole, Gijs Scholten van Aschat en vele anderen.

Naast de tv-serie maakt de NTR een interactieve site waarin je kunt ronddwalen in de ruimtes van het Binnenhof onder leiding van oud-politicus Alexander Pechtold en politiek verslaggever Charlotte Nijs. Zo zijn er o.a. de online tours Kunst met Pechtold en Wat gebeurt er met je stem? door Charlotte Nijs.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*