Willem Bosch en WBM onderdeel van producent Pupkin

Producent Pupkin heeft een meerderheidsbelang genomen in WBM. Het in 2019 opgerichte bedrijf van scenarist-regisseur Willem Bosch richt zich met talentvolle makers op het bedenken en ontwikkelen van films en series. Met deze stap gaat Willem Bosch als creative producer exclusief schrijven, regisseren en produceren voor Pupkin. Met de komst van Willem Bosch investeert Pupkin nog meer in creatie.

Willem Bosch is de meest gevraagde scenarist van Nederland, bekend van dramaseries zoals Penoza, Baantjer: Het Begin en Hoogvliegers. Zijn regiedebuut Hiernamaals reisde verschillende festivals af en werd bekroond met de Special Jury Prize op het Atlanta Film Festival. Op dit moment legt hij de laatste hand aan de miniserie The Spectacular over de IRAaanslagen in Limburg. Pupkin is via Tuvalu Media Group onderdeel van het Franse Newen, een netwerk van productiehuizen waaronder De Mensen in België (Undercover), CAPA in Frankrijk (Versailles), Nimbus in Denemarken (The Bridge) en recent iZen in Spanje (El Cid). Pupkin heeft een sterkte focus op high end drama en produceert voor de publieke omroep, RTL/Videoland en internationale platforms. Bekende titels zijn Smeris, Ares en Riphagen.

Pieter Kuijpers, oprichter en producent van Pupkin: “Ik werk al geruime tijd met heel veel plezier samen met Willem. Hij is een begenadigd scenarist, regisseur en creative producer. Als oprichter van WBM deelt hij deze kennis en ervaring met opkomend talent. Willem en ik delen dezelfde creatieve ambitie: spraakmakende series en films maken van internationaal niveau. Dat is ook de reden dat Pupkin twee jaar geleden aansluiting vond bij Newen, het internationaal consortium van de beste Europese productiebedrijven, waar creatie altijd leidend is. Met Willem in ons creatieve team kunnen we onze ambities nog beter waar maken én bieden we tegelijkertijd een nieuwe generatie talent toegang tot onze internationale kanalen.”

Al langere tijd werken Willem Bosch en Pupkin samen. Dit resulteerde eerder in Van God Los,
Feuten, Bellicher en recent een nieuwe serie voor NPO1, geschreven door aanstormende
talenten. Willem Bosch: “Al meer dan tien jaar is Pupkin mijn creatieve thuis, de plek waar ik
mezelf heb kunnen ontwikkelen als maker. Nu ik met Pieter nog steeds zo op één lijn zit qua
zowel creatieve visie als internationale ambitie was het niet meer dan logisch om onze al
vruchtbare samenwerking eindelijk te bestendigen. Met Pupkin en Newen denk ik onze
gezamenlijke droom te kunnen verwezenlijken: Nederlands drama te laten meespelen in de
internationale top.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*