Waarom is voetbal zo populair in videogames?

FIFA 23 komt op 30 september uit en elke voetbal fanaat zit al te popelen om de game te pakken te krijgen. ALs u er een van bent en nog steeds geen copie van FIFA 23 heeft gepre-ordered, kunt u de game goedkoper krijgen op digitale marktplaatsen als Eneba, welke alle dingen gerelateerd aan gamen goedkoper aanbieden. Met zoveel hype rond  FIFA 23, kunnen we ons niets anders afvragen waarom voetbal games zo populair zijn.

De vele vormen van voetbal in videogames
Voetbal is de meest populaire sport ter wereld. De oorsprong van de sport gaat naar de middeleeuwen terug, maar het moderne voetbal is pas in 19e eeuw Engeland ontstaan. Het is als een wild vuur de aarde rond gegaan en nu, hebben veel landen hun eigen voetbal tradities. De sport zit diep in de aders van de vele voetbal fans, dus het is geen wonder dat de gaming wereld ook bij storm is genomen en nu al vele vormen en maten kent.

Voetbal thema games variëren van arcades tot simulators. Kijk maar eens naar Rocket League. U probeert daar een gigantische bal een doel in te zetten tijdens het rondrijden in een auto die meer dan geloofwaardige trucs moet uithalen om te scoren, zowel over de grond als in de lucht. Als u de game stript naar het minimale, is het in elke vezel van de game een voetbal game. Net als Mario Strikes, neemt het de mechanics van voetbal en waarderen ze dit op met superkrachten.

Aan de andere zijde van het spectrum, zijn er de voetbal simulators als bijvoorbeeld de Football Manager franchise, die zich focust op het draaiende houden van uw eigen voetbalclub. Zulke games trekken gamers aan die het analyseren van data en het complete controle nemen van een organisatie leuker vinden dan spelen. Games als PES, nu bekend als eFootball en de FIFA-games, proberen de grenzen te verlegen en leveren een zo echt mogelijke voetbal ervaring die mogelijk is. Met de World Cup net nog om de hoek, zijn het de FIFA 23 keys die bij de gamers het ijs doen smelten. De hype is enorm voor de meest recente iteratie van de game, omdat het de beste versie van de FIFA-franchise gaat worden tot op heden.

Kan HyperMotion2 de beste FIFA ervaring op gaan leveren?
In FIFA 22, hebben de ontwikkelaars de nieuwe HyperMotion technology laten zien, die de animaties verbeterd hebben en de game meer vloeiender gemaakt. FIFA 23 bouwt de HyperMotion2 technologie verder uit, wat de snelheid van de game en controle naar de spelers verbeterd. De ontwikkelaars hebben 2 90 minuten matches opgenomen, samen met extra trainingsroutines en verder de pool met animaties vergroot. Het mag dan wel onnodig lijken op papier, maar in de realiteit, verandert het heel de manier hoe u de game speelt. Vloeiendere animaties zorgen voor snellere richtingsverandering en laten u onverwachte kansen zien in dribbelen, passen, verdedigen en scoren. Goalkeeper AI is ook verbeterd met verbeterd zicht vanuit de keeper, wat de invloed op de mat veranderd. Dit kan uw tactiek, zowel in aanval als verdediging veranderen. HyperMotion2 maakt kleine maar significante veranderingen.

Uw eigen Ultimate Team
FIFA-games zijn specifiek ontworpen met voetbal spelers in gedachten en de Ultimate Team mode is hiervan de perfecte indicatie. De meest populaire mode in de game, laat u uw eigen droomteam maken, door het openen van FUT-packs, welke u met FIFA punten kopen kunt. Door het openen van aankopen van FUT-packs met de game’s valuta – FIFA Points. U kunt urenlang de game grinden voor points, maar de slimste FIFA-spelers kopen FIFA Points en zijn al goed op weg om de dominante kracht in de game te worden. 

Nu we gekeken hebben naar de opties van FIFA 23, is het antwoord op de vraag waarom voetbal games zo populair zijn redelijk duidelijk. Het is de game van iedereen. Het is makkelijk op te pakken en bijzonder belonend om meester te maken. U hoeft geen professioneel atleet te zijn om een controller te pakken en de kampioen te worden. Het enige wat nodig is, is een beetje liefde voor voetbal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*