Vragenuurtje NPO Radio-baas Jurre Bosman bij Bertop5 (NPO Radio 5)

NPO Radio 5 is een razend populaire radiozender, ondanks dat het geen FM-frequentie heeft. Voor oudere luisteraars is het niet duidelijk op welke manieren de zender te beluisteren is. Jurre Bosman en Bert Kranenbarg willen duidelijkheid scheppen en hebben daarom een vragenuur opgezet.

Aanstaande woensdag 17:00 beantwoordt Jurre Bosman samen met radio-dj Bart Kranenbarg live op de radio vragen van luisteraars op NPO Radio 5. Vragen kunnen hier ingestuurd worden.

12 Comments

 1. “een razend populaire radiozender, ondanks dat het FM-frequentie heeft.“.
  Op welke FM-frequentie zendt NPO Radio 5 tegenwoordig uit?

 2. Net als radio M Utrecht is NPO radio 5 via DAB + te ontvangen
  Vooralsnog gezien de luistercijfers lijkt NPO radio 5 niet moelijk te vinden
  En Patrick, zal Erik nu wel tot inkeer gekomen zijn dat de soulshow voor het weekend geprogrammeerd moet worden ?

 3. Ik ga zeker luisteren en heb drie vragen ingestuurd. Ik vroeg me wel af wat nu de reden is van dit vragenuurtje en het zal vast te maken hebben om eens wat contact te hebben met oudere luisteraars en NPO-radiobaas Jurre Bosman, maar mogelijk gaat het ook om te peilen of Radio 5 misschien toch op de FM moet. Maar dat weet ik niet.

  1. Een eerste, passende vraag die ik heb ingestuurd is, Waarom kan je sinds kort naar Radio 5 (en ook Radio 1 en 3FM) geen appjes meer via de pc insturen en alleen nog maar met een smartfoon? Want, nou, die heb ik niet en wil ik niet hebben (heb wel een simpel mobieltje, is meer dan voldoende). Dus ik ben hier zeer verbolgen over en wil dat deze mogelijkheid zo snel mogelijk terugkeert.

  Dan nog twee andere minder relevante vragen die ik toch heb gesteld omdat Jurre ze wellicht onder ogen krijgt (maar ze niet beantwoordt) en ik ze nu sowieso dan hier stel.

  2. Waarom staat de NPO toe dat commerciële radiocommercials op bijvoorbeeld Radio 2 mogen worden uitgezonden als ze door deejays van diezelfde zender zijn ingesproken? Zoals Ruud de Wild (Toyota) en nu ook Carolien Borgers (T-Mobile en Nivea). Ik vind dat niet kunnen. Punt.

  3. Wat denkt de geachte afgevaardigde van de NPO, de heer Bosman nog te doen aan zijn geheel verwaarloosde thema-kanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz? Nog verder naar de ratsmodee helpen, of word u nog eens wakker en komt u bij zinnen om juist extra geld beschikbaar stellen om weer fatsoenlijke jazzprogramma’s te maken.

  Ik dank u voor uw aandacht.

  D.J.W. Vos

  Woensdagmiddag 17.00 uur BertOp5.

  Hebben jullie ook nog vragen?

  • +
   Heet van de naald en geschreven zonder omkijken en nalezen, want ben er wel weer even klaar mee. Basta!
   +

   Ik heb geluisterd naar het vragenuurtje met Jurre en het was niet bijster interessant, sterker nog verbijsterend oninteressant en dat heb je een keer de radio-baas in je studio, want het ging over de ontvangstmogelijkheden en dat alles in het kader van De week van de digitale radio en was het denk ik bedoeld om de luisteraars enthousiast te maken om DAB+/radio’s aan te schaffen om Radio 5 ook in de auto, of op de camping te beluisteren en betekent dit dit dus dat Radio 5 absoluut niet meer in de ether komt en geruild wordt met 3FM. Iemand vroeg ook waarom Radio 5 niet op de FM zit en toen antwoordde Jurre heel snedig, maar beperkt, dat Radio 5 nooit in de ether heeft gezeten. Snedig, omdat ie niets zei of dat in de toekomst al dan niet nog zou veranderen, kwa 3FM. Grappenmaker die Bosman.

   Zoals viel te verwachten kwamen mijn vraag 2 en 3 niet aan bod, maar mijn 1e vraag – over niet meer kunnen appen via de pc – werd door Bert Kranenbarg wel gesteld door het voorlezen van mijn vraag en het noemen van mijn voor- en achternaam, dank daarvoor Bert. Maar het antwoord van het radio-baasje was zeer onbevredigend en eigenlijk ronduit jokkebrokkerig als je er goed over nadenkt.

   Hij antwoordde dat bij de vernieuwing van de websites de functionaliteit voor appen via de pc niet meer was opgenomen omdat daar maar een paar mensen gebruik van maakte. Maar Bert zei bij het stellen van mijn vraag dat er meer mensen hadden gevraagd waarom je niet meer via de pc kan appen. Dus maar een klein oninteressant groepje? Nee, luisteraars kunnen, zo zei het directeurtje, nog wel gewoon bellen en mailen naar de programma’s, dus is er niets aan de hand. Bert vond het een prima antwoord, volgende vraag.

   Maar ik vond dat antwoord helemaal niet prima en zeer onbevredigend, want je kan tijdens programma’s sowieso NOOIT naar een programma mailen en bellen kan alleen soms op bepaalde momenten bij een spelletje, maar ook dan niet altijd en je kan dan niet reageren op andere dingen wanneer een deejay juist oproept om TE APPEN. De telefoon als die er al is, wordt dan niet opgenomen. Dus Jurre dan kan ik – en anderen dus nooit meer reageren, want de mogelijkheid komt niet terug. Dus je zat een beetje te jokkebrokken, want jij weet deze consequentie natuurlijk ook donders goed.

   Wat is er dan aan de hand? Nu speculeer ik, maar het zou me niet verbazen dat ze de app via de pc er bewust hebben afgegooid omdat inderdaad maar een klein groepje daar gebruik van maakt, maar dat groepje mogelijk wel vaak, hardnekkig en met lange appjes de programma’s benaderen, bestoken. Met een smartfoon kom je niet veel verder dan een kort zinnetje in te toetsen en weg te zenden en niet vijf keer in een uur. Pc-appers zijn lastig. Begrijp u wel?

   Fijne avond Jurre!

   dJ dA FoX

   Maar wel lekker rustig dat ik al een tijd niet meer kan appen naar De MAX! met HenkJan en Manuele, of naar Volgspot. Die kregen natuurlijk ook een punthoofd van mijn vriendelijke appjes met aanvullingen en af en toe een correctie op wel heel erg aperte fouten die ze soms de ether, pardon, ik bedoel de kabel inslingeren. Radio is een mooi medium, luisteraars zijn nodig, maar we moeten het wel gezellig houden. Dus mocht vorige week Peter van Bruggen met zijn nepstem allemaal nepverhalen over Marvin Gaye bij De MAX! verkondigen, zonder enige correctie of rectificatie achteraf. Iedere schaamte voorbij dat deze man zoveel onzin uit zijn nek mocht lullen. Ik kon niet appen, maar wel mailen en dat heb ik gedaan naar KRO/NCRV en hen met klem geadviseerd om de podcast van Van Bruggen over Marvin Gaye zo snel mogelijk van de site te verwijderen. Ik moet nog antwoord krijgen. We leven in tijden van nepnieuws en de leugen regeert. Basta!

   Next. Volgende onderwerp. Jij nog iets meegemaakt, Juul?

   Ik hoor nu op Radio 5 Fleetwood Mac met Little lies. Toeval bestaat niet.

   (Komt nu een mailtje binnen van Co de Kloet jr. Bye, bye … Mazzel)

 4. Jurre Bosman, dat is dat mannetje wat NPO radio 3 op FM wil houden, hij is degene die 5 niet op FM wil. En nu een vragenuurtje? Wat een schijnheilige is dat. Ga een andere baan zoeken en vertrek uit Hilversum. Graaien, graaien uit de goudpot maar iets betekenen voor de luisteraar? Ho maar!

  • Ik wil niet heel lullig doen AF, ik ben echt geen betweter, eg nie, maar kenners als jij wil ik graag nog wat leren als dat zo uitkomt, zoal nu; het is niet NPO Radio 3, maar gewoon kort 3FM.

   Geen dank.

   DJ 1960

 5. Heerlijk die kleine en grote valse , minder valse en soms toch ook wel héél erg valse teksten die dan over ’n persoon worden uitgstort die ik toevallig óók ’n eikel vind.
  En dat staaft uit eigen ervaring !!! Natuurlijk gaat het over eng-nekje en radio-baasje JURRE BOSMAN . Ik ben 30 jaar verantwoordelijk geweest voor het muziekbeleid van de NOS -radio. Muzieksamensteller voor Langs de Lijn, Radio Tour de France , Met het Oog op Morgen en Radi-O-lympia , verkiezingsuitzendingen zowel nationaal als de Amerikaanse . Natuurlijk was ik erg geliefd bij de platenmaatschappijen, wanneer je per week ruim 25 uur moet omlijsten met passende muziek . Dus had ik 2 spreekuren , 1 op dinsdagmorgen in de kantine van het muziekpaviljoen en 1 donderdagmiddag in de kantine van TROS met Daniel Dekker , Corné Klijn en nog ’n paar producers. Toen kwam daar ineens ’n gluiperig mannetje bij zitten die niets deed bij de radio, maar wel héél graag cd’s wilde hebben die de pluggers royaal rondstrooide. Het was er altijd ’n dolle boel, heel veel lachen en behoorlijk hard praten, soms zelfs ’n tikkie schreeuwerig. De gluiper Bosman, je weet nog wel, die engnek die niets deed om zijn gegraai te verhullen , ergerde zich behoorlijk aan de luide , lawaaierige samenkomsten. Wel nog gauw ’n cd scoren van Fleetwood Mac of Frans Bauer, de nieuwe Jan Smit vond’tie ook geweldig en die onwijs goeie nieuwe schijf van Ilse deLange moest’ie zeker hebben. Totdat ik op ’n zeker moment aan hem vroeg wat’ie nou eigenlijk deed in Hilversum en in welke programma hij die cd’s zou kunnen draaien. Toen was Jurre Engerd erg op z’n kleine pikkie getrapt en hij siste met walging in z’n stem : Hé Herman , jij met je grote bek, je lijkt wel ’n plugger !!!!” De minachting spoot uit z’n ogen en schoffeerde de jongens en meisjes van de platenmaatschappijen , dezelfde mensen bij wie hij iedere week om cd’s bedelde die hij , naar ik later heb gehoord ,linea recta verkocht !!!!! Alle programmamakers wisten wat ’n engnek en matennaaier deze Jurre Bosman is, behalve ’n paar gelijkgestemden van de PNO, die haalden hem binnen alsof’tie Sinterklaas was . Geef mij dan maar de Zwarte Piet,,,,,,,,,bah !!!!!!!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*