Vragen over ’botsing’ Utopia en natuur

[door Gooi en Eemlander] Hoe zijn de felle lichten en de geluidsinstallatie op het terrein van het tv-programma Utopia op Crailo te rijmen met de kwetsbare natuur in dat gebied, rond de Natuurbrug over de A1?

Met die tegenstrijdigheid worstelt D66 in Laren. Reden om schriftelijke vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

Twaalf miljoen euro is er uitgegeven aan de aanleg van het natuurtraject Laarderhoogt, de groene corridor die de natuur aan weerszijden van de A1 met elkaar verbindt via een brug. De aanleg werd voorafgegaan door studies naar de doelmatigheid van deze corridor. Daaruit bleek dat het Larense deel van de doorgangszone beter niet bebouwd kan worden. Dit om de dieren niet te verstoren.

Uitgerekend dáár ligt sinds de zomer het terrein waarop het tv-programma Utopia 2 wordt opgenomen. Dat gaat gepaard met een zee van licht in de avonduren en luidsprekers die berichten voor de deelnemers rondschallen. D66 denkt dat dit storend is voor de dieren en wil van het college weten of er voor die overlast een vergunning is afgegeven. En hoe het Goois Natuurreservaat en de provincie erover denken.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*