Voortbestaan Sublime, Slam! en Radio Veronica onder druk bij wegvallen clausuleringen

Het wegvallen van clausuleringen op de frequentiekavels kan grote gevolgen hebben voor het huidige luisteraanbod. Dat meldt het ACM in haar rapport.

Er zijn plannen om enkel Nederlandstalige muziek en Nieuws en Actualiteiten als clausule te behouden. Indien er bij de voorgenomen veiling twee geclausuleerde in plaats van de tot op heden vijf geclausuleerde frequentiekavels worden geveild, hebben aanbieders volgens de ACM meer mogelijkheden tot het verwerven van luisteraars, zonder beperkende voorschriften. Dit is volgens de verwachting van waakhond ACM bevorderlijk voor de mededinging mits een gebruiksbeperking van maximaal drie frequentiekavels wordt gehanteerd. 

Door het wegvallen van enkele clausules, zullen de veilingbedragen op bepaalde fm-frequentie  hoogstwaarschijnlijk  een stuk hoger uitvallen. Niet alleen het voortbestaan van geclausuleerde zanders zoals Slam!, Radio Veronica en Sublime komen onder druk, maar ook stations met een afgekaderd (niche)muziekgenre, zoals KINK, zullen door de hogere veilingbedragen minder kans maken op een landelijke FM-frequentie. 


https://open.spotify.com/episode/4Yde1pnnr9I5Nggud8RaQL?si=Vt4X1M5yRn-ugqmphfB0Sw

2 Comments

  1. Ja, alles heeft gevolgen, groot en klein, gewenst en ongewenst, Johan Cruijff zei al, ‘Ieder nadeel heb z’n voordeel’, zo ook hier en de afschaffing van de slavernij had ook grote gevolgen. Ik bedoel maar …

    Maar nog ’n nieuwtje dat jullie vast nog niet weten, 40UP Radio gaat helemaal definitief stoppen, nog voor t eind van t jaar. De droom van Harry de Winter werd voortgezet door oa Leo van der Goot, maar nu is ie definitief voorbij en hoe jammer nu Harry zelf z’n einde nadert … Bedankt allemaal, vooral ook alle fijne presentatoren en presentatrices met hun eigenzinnige muziekkeuzes. Ik zal jullie missen. Maar bedenk, waar hier een raam sluit, wordt ergens anders weer een deur geopend. That’s life.

    • 40UP Radio is eigenlijk overbodig geworden met de komst van Grolloo Radio van Johan Derksen. Een zender die zich op dezelfde doelgroep richt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*