Voorronde Grote Geschiedenisquiz geopend

De voorronde van De Grote Geschiedenisquiz is geopend. Doe mee en beantwoord 25 vragen – en maak kans op deelname aan de televisie-uitzending van de NTR, gepresenteerd door Joost Karhof. De voorronde staat in het aprilnummer van Historisch Nieuwsblad, in NRC Handelsblad (25 maart) en op www.ggq.nl .

Voorronde
De voorronde bestaat uit 25 vragen over historische personen en gebeurtenissen. Een welgemeende waarschuwing: u kunt de antwoorden opzoeken, maar pas op – mocht u winnen, dan is dat in de finale op tv natuurlijk niet mogelijk. Wel heeft u dan steun aan twee bekende geschiedenisliefhebbers.

Opzet televisie-uitzending
Vijf teams, bestaande uit twee bekende en één onbekende geschiedenisliefhebber, spelen tegen elkaar onder leiding van Joost Karhof. Geschiedenisleraar van het Jaar Liesbeth Dirks licht een aantal vragen toe. Satirici Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken (die ooit zelf indruk maakten met hun deelname aan De Grote Geschiedenisquiz) bepalen in drie afvalrondes welk team er verder mag.

Bijzondere verhalen
De Grote Geschiedenisquiz brengt geschiedenis tot leven. In deze quiz geen vragen naar pietluttige feitjes maar vragen en antwoorden die inzicht in geschiedenis vereisen en verschaffen. Ze worden ingeleid met bijzondere verhalen, filmpjes en voorwerpen. De winnaars krijgen tickets voor een historische reis. Vorig jaar wonnen Jort Kelder en Pieter Jan Hagens (die toen net hun geschiedenisserie Ten Strijde! voorbereidden), geflankeerd door Marije Overmeeren, een van de winnaars van de voorronde.

De NTR organiseert De Grote Geschiedenisquiz alweer voor de 16e keer. Partners in deze editie zijn opnieuw Historisch Nieuwsblad en NRC Handelsblad.

Uitzending: donderdag 25 mei 2017 (Hemelvaartsdag) om 20.25 uur op NPO 2.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*