Blog Erik de Zwart: Liefdadigheid en popmuziek’

Liefdadigheid en popmuziek gaan altijd goed samen. Er zijn veel artiesten die zich op de een of andere manier inzetten voor het goede doel.

Als je door een klein beetje extra moeite het leven van een ander nét even wat beter kan maken, waarom niet? War Child probeert kinderen die in een oorlogssituatie terecht zijn gekomen te helpen met muziek. Het is inmiddels een beproefd en succesvol concept. Door samen met deze kinderen muziek te maken, hoopt men dat ze de opgelopen trauma’s kunnen verwerken. Willemijn Verloop, de initiatiefneemster van War Child Nederland, organiseerde in 1997 een aantal avonden in The Supperclub, destijds dé hotspot in Amsterdam.

Zelfs Brian Eno, bekend van Roxy Music en als co-producer van U2, was aanwezig. En dat niet alleen, hij bleek ook de kunst van het koken te verstaan. Het toetje dat hij maakte, kan ik me nog goed herinneren: hij had een hasjcake gebakken en dat was aan iedereen na enige tijd wel te merken. Zo was Love Is the Drug van Roxy Music ineens wel erg toepasselijk… ’t Nummer kwam tot een 8ste plaats in 1976.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*