Voormalige VARA-Ombudsman van Minnen overleden

Op 83-jarige leeftijd is oud-omroepcorrespondent en voormalig VARA-Ombudsman Johan van Minnen overleden. Hij begon zijn journalistieke carrière bij de krant Het Vrije Volk. Voor NRC Handelsblad, VARA en NOS was hij correspondent in Duitsland. In 1975 volgde van Minnen Marcel van Dam op als Ombudsman van de VARA.

Hij is ook enkele jaren correspondent geweest voor AVRO en schreef columns in de actualiteitenrubriek van Televizier Magazine. 
Eind jaren 70 stapte hij over naar de politiek. Voor de PvdA zat hij tussen 1979 en 1984 in de socialistische fractie in het Europees Parlement. Van Minnen schreef enkele boeken, onder meer over de positie van Duitsland in Europa.

STAAND VAN LINKS NAAR RECHTS Hans Vernhout (producer) – Piet ter Laag (cameraman) Cas Brugman (regisseur/programmamaker) Rudolf Bruil (bureauredakteur/verslaggever) – Erica Haye (secretaresse) Thijs Zijda (verslaggever) – Marcel de Groot (verslaggever) Roelof Kiers (verslaggever/programmamaker) Pim Elfferich (hoofdredakteur) Henk van der Molen (hoofd informatieve programma’s) Ria Bremer (programmamaker).

ZITTEND Drs. Ed Peereboom (commentator economie), Pieter Varekamp (verslaggever), Fred Emmer (presentator), Jaap van Meekren (presentator), Dr. Ferry Hoogendijk (politiek commentator), Johan van Minnen (correspondent), Ria van Loon (secretaresse).

 

(Foto: You Tube.com Devansh PH)

(Met dank aan Wibo van de Linde)
Bron: NOS
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*