NOS volgt Giro d’Italia op de voet

De NOS doet dit voorjaar uitgebreid verslag van de 99ste Giro d’Italia. De wielerronde van Italië gaat vrijdag 6 mei van start en telt in totaal maar liefst drie etappes op Nederlandse bodem. De NOS zal er dan live bij zijn. De laatste keer dat de NOS de Giro live uitzond was in 2010, toen Amsterdam de startplaats was.

In Apeldoorn is de tijdrit (over 9,8 kilometer), gevolgd door twee etappes met Nijmegen en Arnhem als finishplaatsen. Daarna verplaatst het peloton zich naar Italië. De finish van de slotetappe, op 29 mei, is in Turijn.

Behalve dat eerste ‘Nederlandse’ weekeinde zendt de NOS ook de drie ‘Italiaanse’ weekeinden uit, inclusief de etappes op twee vrijdagen. De uitzendingen zijn ook rechtstreeks te volgen op NOS.nl en de NOS-app. Ook zijn er altijd samenvattingen te zien in NOS Studio Sport en zijn er flitsen en overzichten op NPO Radio 1.
 
Tijdritten
Bij de 11 door de NOS uit te zenden etappes zitten ook de drie tijdritten waarin de Nederlander Tom Dumoulin als kanshebber geldt. Het wordt sowieso een drukke sportzomer op de televisie met het tennis op Roland Garros, het EK voetbal in datzelfde Frankrijk en later daar ook nog eens de Tour de France.

Dan is er ook nog het EK atletiek in eigen land(Amsterdam) en natuurlijk ook later in de zomer de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Allemaal te zien bij de NOS. Op de foto een beeld van de Giro in 2014(You Tube.com)

Bron: NOS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*