Volle bioscoopzaal voor bekendmaking van ’de Mol’: applaus, ongeloof, gejoel en gelach

Het is een van de grootste zoektochten van het jaar, de zoektocht naar de Mol. Afgelopen zaterdag was daar dan eindelijk de spannende ontknoping van het tv-programma, die niet alleen in huiskamers werd bekeken, maar ook in de Hilversumse Vue-bioscoop op het grote doek.

Nog bijna een uur te gaan voordat de finale van ’Wie is de Mol?’ gaat beginnen en de foyer van Vue Hilversum zit al vol. Vol met zogeheten ’Moloten’, de naam voor fans van het programma. ,,Ik heb geen televisie abonnement, dus ik volg de uitzending altijd via internet”, zegt Angie van Elk (27). ,,Zo’n stream hapert nog wel eens en dat kan natuurlijk niet tijdens de finale.”

De grote vraag van de avond blijft natuurlijk de identiteit van de Mol. Actrice Sarah Chronis, journalist Merel Westrik en zanger Niels Littooij staan in de finale. Twee van hen zijn kandidaat en één is de Mol. Wie dat is, daarover zijn Van Elk en vriendin Charlotte Giezen (29) het roerend over eens. ,,Sarah! Ja, we weten eigenlijk niet waarom, maar het is een gevoel.”

Verderop zit Patrick Bakker (46) met zijn kinderen Kess (16) en Ica (13). Daar zijn de meningen wat meer verdeeld. ,,De kinderen denken Merel, maar ik zit toch echt op Sarah. Al is dat ook pas sinds vorige week, toen zat ik nog op Niels”, meldt Bakker lachend. ,,We kijken iedere week weer uit naar de aflevering, dus de finale zien op het grote doek leek me een mooie afsluiting.”

Volle bioscoopzaal voor bekendmaking van ’de Mol’: applaus, ongeloof, gejoel en gelach

Ontknoping

Om acht uur mogen de bezoekers de zaal in. Geen filmtrailers voordat de voorstelling begint dit keer, maar het Acht Uur Journaal, net zoals thuis op de bank. Maar dan, rond negen uur, is het moment eindelijk daar. Waar het eerder nog onrustig is in de zaal, is het tijdens de bekendmaking doodstil.

,,Ik ben de Mol.” Journalist Merel Westrik, bekend van het RTL Nieuws, stapt naar voren en het hoge woord is er uit. De emoties in de zaal vliegen alle kanten op. Er klinkt applaus, ongeloof, gejoel en gelach. Ook als Westrik in het daaropvolgende halfuur haar Mol-acties toelicht, blijft het rumoerig in de zaal.

Volle bioscoopzaal voor bekendmaking van ’de Mol’: applaus, ongeloof, gejoel en gelach

,,Ik had het wel goed”, lacht Leah Noordhoek (23) als ze de bioscoopzaal uitloopt. Voordat de uitzending begon twijfelde ze nog heel erg. ,,Afgelopen jaren was ik zekerder van mijn zaak.”

De avond is in ieder geval geslaagd. De Mol is bekend, de zoektocht is ten einde. Het wachten op het nieuwe seizoen van ’Wie is de Mol?’ is begonnen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*