Onderzoek: 1 op 3 Amerikanen luistert naar podcasts

Het aantal podcast-luisteraars is dit jaar in de Verenigde Staten sterk gestegen, blijkt uit nieuw onderzoek door onderzoeksbureau Edison Research.

Meer dan de helft van de mensen in de Verenigde Staten heeft al eens naar podcasts geluisterd en bijna één op de drie mensen luistert elke maand naar minstens één podcast. Vorig jaar was dat nog een op de vier.

“Dat is de grootste groei die we hebben gezien, en we onderzoeken al sinds 2006 podcasts”, zegt Tom Webster, senior vice president bij Edison Research, een onderzoeksbureau dat zakelijke trends volgt.

De laatste feiten en cijfers over de opkomst van podcasting zijn te danken aan de zojuist uitgegeven 2019 editie van The Infinite Dial, een jaarlijks onderzoek dat in januari en februari wordt uitgevoerd door Edison Research en Triton Digital, een bedrijf dat zich bezighoudt met audiotechnologie en reclame.

Naast het identificeren van bredere trends, onderzochten deze partijen verschillende leeftijdsgroepen en ontdekten dat luisteraars ouder dan 55, die trager waren met het gebruik van  podcasts, nu eindelijk een inhaalslag maken. In 2018 noemde 13 procent van de mensen in die leeftijdsgroep zichzelf als maandelijkse podcast luisteraars; dit jaar heeft 17 procent van de mensen in deze leeftijdsgroep deze gewoonte aangenomen.

Bron: NY Times
Met dank aan Elger van der Wel

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*