Volgende week begint Dutch Media Week!

Media Summer Night: zien en experimenteren
Aan de slag gaan met VR-apparatuur en een programma van internationaal gerenommeerde films die met smartphone zijn geschoten. Er is veel mogelijk. De opzet is dat er elke dag volgens een uitgebreide agenda iets te doen is op het Media Park en in Hilversum zelf. Een hoogtepunt voor (jonge) makers is de Media Summer Night op donderdag 6 september: een avond waarop jonge makers kunnen beleven wat er allemaal in de collectie van Beeld en Geluid te vinden is en hoe ze hier gebruik van kunnen maken. Zo kan er volop geëxperimenteerd worden met het maken van GIFjes. Ook zijn er veel augmented reality installaties te zien op De Koude Kermis (geproduceerd door DROPSTUFF) en toont grafische studio Superposition (eerder genomineerd voor een Gouden Kalf) hoe zij gebruik hebben gemaakt van het archief. Daarnaast draait het Amsterdamse Red Light Radio de platen en kan er lekker geborreld worden.

Image

Een greep uit het verdere programma:

Kick-off Dutch Media Week VR-Challenge | vrijdag 31 augustus | meer info

Speciaal voor makers begint op 31 augustus de VR-challenge. In 48 uur gaan deelnemers een 360/VR-experience creëren die op 6 september, tijdens de Media Summer Night bij Beeld en Geluid, in première zal gaan. Inschrijven kan via de website van Dutch Media Week. Voor mensen die nog wat meer willen leren over VR is er op 30 augustus ook een masterclass.

My Story | dinsdag 4 t/m vrijdag 7 september | meer info
Films gemaakt door Syrische statushouders met hun smartphones gaan op een unieke manier in première, live op de Facebook-pagina van Beeld en Geluid, inclusief Q&A met de makers. Op maandag 3 september, 20:00 uur facebook.com/beeldengeluid, kunnen geïnteresseerden live meekijken en vragen stellen. Daarna zijn de films ook bij Beeld en Geluid te zien in de gratis Mobile Movie Days expo, waar de 50 beste films gemaakt met smartphones vertoond worden.

PublicSpaces: publiek platform voor sociale interactie | woensdag 5 september | meer info
Zo’n vijftien partijen, onder wie de VPRO en enkele andere omroepen, Beeld en Geluid, Pakhuis de Zwijger, Waag Society en Nederlands Filmfestival, hebben het initiatief genomen om te komen tot een nieuw platform genaamd PublicSpaces. De afgelopen maanden is onderzocht of het mogelijk is een online omgeving aan te bieden waar publieke waarden gelden. Daarbij worden gebruikers niet als commerciële eenheden gezien, maar als burgers die vrij en goed geïnformeerd aan het publieke debat kunnen deelnemen. Tijdens deze presentatie wordt er meer verteld over PublicSpaces, gevolgd door een discussie waarbij ook andere initiatieven op dit gebied betrokken worden.

Media Summer Night | donderdag 6 september | meer info
De Media Summer Night zet werk van jonge makers, voor jonge makers in de aandacht. Masterclasses, workshops en expo’s, van film tot social media, zullen te zien zijn. Er wordt getoond hoe oud videomateriaal uit onze collectie wordt herschapen tot videokunst in de vorm van GIFs en VJ-sets. Verder zijn er video-installaties, VR-films, games, muziek en allerlei experimentele mediatoepassingen te ervaren.

Benieuwd naar het hele programma? Klik hier.

Image

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*