Media Diamanten voor Berto Oude Veldhuis en Wouter Visser

Uitreiking op 31 augustus bij start Dutch Media Week op Media Park

Camera crane operators Berto Oude Veldhuis en Wouter Visser krijgen op vrijdagmiddag 31 augustus een Media Diamant, dé onderscheiding en erkenning voor medewerkers die uitblinken in talent, inzet, passie en vakmanschap achter de schermen van televisie, radio of internet. Voor de Media Diamant kunnen bedrijven, organisaties en individuen collegae nomineren. Berto en Wouter, algemeen beschouwd als twee van de beste ‘grippers’ van Nederland, werden op donderdag 23 augustus tijdens een ‘operationele bespreking; overvallen door het bestuur van Stichting Media Diamant en radiomaker Ron Vergouwen van NPO Radio 1, die radioportretten maakt van alle Media Diamanten. Totaal verrast ontvingen de twee een brief van burgemeester Broertjes van Hilversum met daarin de boodschap dat beide deze eervolle vakprijs krijgen.

Wouter (39) begon zijn carrière 20 jaar geleden bij Egripment waar hij het vak leerde van Berto (56). Zonder relevante opleiding maar met een ongekende ambitie, inzet en creatief talent veroverde Wouter zijn plaats als crane en grip operator bij talloze programma’s. Dit vak werd steeds belangrijker bij televisieproductie, mede dankzij Berto, die de eerste specialist was op het gebied van remote heads bij de alsmaar grotere camerakranen. Nadat beide vanaf 2002 bij Eurogrip gingen werken scheidden hun wegen in 2011: Wouter ging terug naar Egripment en Berto bleef bij Europgrip. Beide toppers werkten mee aan vele honderden programma’s en worden in binnen- en buitenland geroemd door cameramensen en regisseurs vanwege hun ongekende talent, creatieve inbreng en inzet. Momenteel zijn zowel Wouter als Berto zeer actief in binnen- en buitenland en vervullen zijn voor hun bedrijven Egripment en Eurogrip een belangrijke rol op het gebied van ontwikkeling en innovatie van onder meer griptechniek en augmented reality.

Met de Media Diamant wordt erkenning gegeven aan bijzondere medewerkers áchter de schermen van radio, televisie en internet. In 2015 werd de eerste Media Diamant toegekend aan Regie Assistente Ilse Pollen. Hierna viel de eer aan Hoofd Geluidstechnicus Theo Rutten, Senior Geluidstechnicus Paul Raaijman, Projectbegeleider Juliet Wagenaar, Senior Cameraman Peter Bakker, opnameleider Tommy Byrne en Steadicam specialist Job Scholtze. Eerder dit jaar ontving colorist Xandra ter Horst nog een Media Diamant.

De prijs bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die wordt geplaatst op de Diamantmuur van het Joop van den Endeplein op het Media Park en een aquarel. De Diamanten worden onthuld tijdens de ‘Happy New Year’ borrel op vrijdagmiddag 31 augustus op het Joop van den Endeplein van het Media Park in Hilversum.

In 2016 werd de Stichting Media Diamant opgericht om de komende jaren de continuïteit van de Media Diamant te waarborgen. De Media Diamant wordt ondersteund door de Gemeente Hilversum en een groep van donateurs.

Op zondag 26 augustus, tussen 12:12 en 14:00 is er in het radioprogramma De Perstribune op NPO Radio 1 ruim aandacht voor de Media Diamant.

Foto: Wouter Visser (links) en Berto Oude Veldhuis

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*