VoetbalTV op zwart vanwege privacy

VoetbalTV, het project voor amateurvoetbal van John de Mol’s Talpa en de KNVB deelnemen, gaat morgen op zwart vanwege schending van de privacy.

VoetbalTV meldt: ‘Waarom nemen we deze stap? In de afgelopen twee maanden is er in de media veel aandacht voor VoetbalTV geweest. Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft onderzoek naar VoetbalTV gedaan. De AP is van mening dat VoetbalTV zich in haar dienstverlening niet aan de privacywetgeving houdt. AP aangegeven dat ze geen overleg met VoetbalTV wil over het voortzetten van onze dienstverlening op korte termijn. Bovendien heeft de AP besloten dat ze haar oordeel over de rechtmatigheid van de dienstverlening van VoetbalTV niet wijzigt en om die reden met een sanctie komt. Omdat VoetbalTV volgens de AP formeel in overtreding is, rest ons daarom nu helaas niets anders dan onze dienstverlening per 27 augustus te pauzeren, met pijn in ons hart aan te kondigen dat we de VoetbalTV app offline halen en ons op de verdere toekomst te beraden.’

2 Comments

  1. Ik denk even hardop. Volgens mij komt dat Talpa helemaal niet slecht uit. In Hilvercity weet je meestal wel wat ‘op de toekomst beraden’ betekend.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*