Vlaamse SBS-kanalen krijgen nieuwe naam

De kanalen VIER, VIJF en ZES van SBS België krijgen de naam Play4, Play5 en Play6.

De omroep meldt dat de naamsverandering duidelijkheid moet scheppen in een landschap dat steeds meer bestaat uit online kanalen en streamingplatformen.

7 Comments

 1. Noodgedwongen aanpassing omdat je geen merkenrecht kan vastleggen op getallen. Daarbij komt dat eigenaar Telenet het ondemand deel daardoor exclusief kan houden. Talpa heeft al wat sterke merken in huis, dus geen vergelijk.

 2. @Andreas Geen noodgedwongen aanpassing. De zenders gaan net als het online platform heten.

  En Talpa heeft met SBS en NET helemaal geen sterkte merken in huis. Eigenlijk Veronica ook niet. Talpa zelf is zelfs al een merk waarbij mensen de naam horen en al afhaken.

  Nu je het zegt, de vergelijking kun je niet maken omdat de Belgische zenders wel sterk en succesvol zijn en de Nederlandse niet. Af en toe eens een hoogvlieger met Meiland, Mr Visser, zus Linda of een paar aflevering van een knikkershow maar dan houd het wel op.

  • Als je bij een artikel over naamswijzigingen van zenders in Vlaanderen uitkomt bij het lukraak bashen van Talpazenders, dan zegt het heel veel over jou en weinig over de zenders.

 3. @Andreas Hoe kom je er bij dat ik de Talpa zenders wil bashen? Dat heb ik nooit echt goed begrepen dat fan of geen fan zijn van een zender(groep). Toch heeft SBS een negatief imago. Dit wilde ik aanstippen en het stampt al af van voor de overname van Talpa. Het is eigenlijk nooit een heel sterk merk geweest. Als de Mol echt wil dat het iets gaat worden moet hij als eerste van die naam SBS (en NET) af en aan duidelijke profielen voor de zenders werken. Dat had als eerste moeten gebeuren toen hij de boel overnam jaren geleden.

  • @Rink Play is een merk wat al langer bekend is in België. De zenders hebben nu de zelfde naam als de online streamingdienst.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*