Videoland groeit 211%, maar geeft nog steeds geen openheid over aantal abonnees

VOD-dienst Videoland (onderdeel van RTL) heeft in een persbericht aangegeven in een jaar tijd met 211% in nieuwe abonnees te zijn gegroeid. Het aantal actieve abonnees is 2,5 keer zo hoog ten opzichte van een jaar geleden. De stijging is voor een groot deel te danken aan de GTST spin-off ‘Nieuwe Tijden’ In juli maakte Videoland ook al bekend dat de kijktijd met 40% is toegenomen. Indrukwekkende cijfers, maar tot op heden wil het RTL-platform nog steeds geen openheid geven in het aantal abonnees.

Het is daarom opmerkelijk dat de RTL-persdienst zelf regelmatig groeipercentages naar buiten brengt zonder echt inzage te geven..

Enkele jaren geleden zette RTL, SBS en NPO NLziet op om een gezamenlijke vuist tegen Netflix te maken. Tot op heden blijft deze dienst voor de meeste Nederlanders ongezien en is het vooral een omroeppolitiek vehikel. Eind augustus maakte De Telegraaf bekend dat NLziet een schuld heeft van 6,5 miljoen euro heeft opgebouwd. Ook voor deze dienst worden geen openbaar gemaakt, maar in bronnen melden dat dit er slechts een paar duizend zijn. Alleen VOD-dienst Netflix is duidelijker in haar aantal betalende abonnees. Eind 2015 had de Netflix 1,3 miljoen betalende klanten. 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*