Viaplay verliest 20 procent van haar abonnees

Ondanks een recente overwinning op het gebied van de Formule 1-uitzendrechten, heeft Viaplay, de Scandinavische streamingsdienst, te maken met zware financiële problemen. Het bedrijf heeft maar liefst 20% van zijn abonnees verloren, zo werd vandaag bekend. Dit nieuws komt te midden van maandenlange speculaties over de toekomst van de Formule 1-uitzendrechten in Nederland, waarbij Viaplay onlangs een nieuw vijfjarig contract heeft veiliggesteld door een hoger bod van VodafoneZiggo af te slaan.

Financieel zit Viaplay echter nog steeds in de problemen. Het bedrijf heeft eerder dit jaar faillissement kunnen vermijden dankzij een kapitaalinjectie van de Franse kabelaanbieder Canal+ en het Portugese investeringsfonds PPF. Deze gedeeltelijke overname gaf weliswaar ademruimte, maar loste niet alle financiële problemen op. Viaplay werkt nog steeds aan het afbetalen van een schuld van 5 miljard Zweedse kronen (ongeveer 430 miljoen euro) en heeft de abonnementsprijzen verhoogd.

8 Comments

    • Gemakkelijk om het kletspraat te noemen. Kun je ook iets met feiten / bronnen tonen? Anders blijft jouw reactie kletspraat…

      • Ik snap je hoor D. maar spaar Lambertus een beetje. Denk dat hij de koers van zijn Viaplay aandelen voor het eerst in lange tijd gezien heeft en zich realiseert dat wc-papier inmiddels meer waard is dan zijn aandelen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*