Verkoop illegale IPTV-streams wijdverbreid op de Beverwijkse Bazaar

Op de Beverwijkse Bazaar, één van de grootste en meest bezochte markten in Nederland, is een zorgwekkende trend aan het licht gekomen. Uit recente bevindingen blijkt dat tientallen kramen openlijk tv-kastjes verkopen die toegang bieden tot illegale streams van populaire streamingdiensten zoals Netflix, Videoland, Viaplay, Ziggo Sport en Disney+.

De Beverwijkse Bazaar, bekend om zijn enorme aanbod en diversiteit aan producten, trekt elk weekend 40 duizend bezoekers, waar onder andere vers fruit, huishoudelijke artikelen, kleiding en electronica wordt verkocht. Onder dit brede assortiment bevinden zich nu dus ook deze tv-kastjes, die klanten voor een fractie van de reguliere abonnementskosten toegang bieden tot een breed scala aan live televisiezenders, maar ook films, series en documentaires. De verkoop van deze apparaten met vooraf geïnstalleerde software voor het streamen van illegaal verkregen content vormt een directe inbreuk op auteursrechten en is daarmee strijdig met de Nederlandse wetgeving. Deze praktijken zijn niet alleen onwettig maar ondermijnen ook de inkomsten van de contentmakers en rechthebbenden.

De verkoop van zulke abonnementen zowel met als zonder plug & play mediaspeler inbreukmakend en strafbaar. Naast regelmatige acties van BREIN tegen illegale IPTV-aanbieders, ondernam de FIOD vorig jaar strafrechtelijke actie tegen een illegale IPTV organiserend datacenter. Tot op heden hebbende autoriteiten en de organisatie van de Beverwijkse Bazaar nog niet ingegrepen, ondanks de openlijke verkoop van deze illegale producten.

40 Comments

 1. Zijn alle zenders van IPTV illegaal? Publieke (inter)nationale zenders met eigen lokale programma’s ook?
  Waarop is de prijs van de legale aanbieders op gebaseerd? Totaal geen peil op te trekken.
  Dan denk ik,doe maar lekker goedkoop!

  • De maandelijkse prijzen van de reguliere aanbieders
   Zijn gewoon te hoog voor wat ze aanbieden, buiten dat worden ze ieder jaar duurder en dan krijg je een brief dat ze dat moeten doen om het aanbod te verbeteren, maar als je het daar niet meen eens ben je kosteloos op kunt zeggen…wat voor aanbod..voor de 80ste keer Rambo of Lord of the rings etc. Tsja dan kan je inderdaad Netflix,Hbo,Disney,Viaplay,Ziggo of andere diensten erbij nemen gemiddeld €10 per abonnement erbij bij je maandelijkse Kpn,Ziggo of andere aanbieder gemiddeld €75. Tja geef mij maar zo’n kastje dan bepaal ik zelf wel waar ik naar kijk…

 2. Voortaan elke dag een IPTV bericht? Misschien ook maar eens in gaan verdiepen. Moet haast wel lucratief zijn als er ineens zoveel over geschreven wordt.

 3. Mensen weten vaak niet dat ze hun IP adres zichtbaar maken bij het gebruik van deze kastjes, die vaak ook nog spyware/malware bevatten en/of een open port die het makkelijker maakt om je netwerk te hacken. Een VPN kan helpen, maar vaak zijn de grote aanbieders van VPN toevallig geblocked en dan kun je niet kijken. Meeste mensen hebben ook geen VPN laat staan weten ze hoe ze dit moeten instellen op zo’n kastje. Eind van de dag is zo’n IPTV een vrij gevaarlijk iets om zomaar in je netwerk te hangen. BREIN is nu nog bezig met de aanbieders, maar zal binnenkort echt wel gaan beginnen metvde afnemers. Dat wordt dan een duur grapje qua boetes, neem ik aan.

 4. Dit alles is volgens mij te wijten aan de zeer hoge kosten die tv kijken momenteel met zich meebrengt. Het reguliere aanbod is zeer matig voor veel geld alle series en films moet je kijken via externe aanbieders waardoor je al snel richting de €100,- pm kwijt bent. Als je klanten legaal wil laten kijken dan zal er echt iets aan de prijzen moeten gebeuren, de illegale kijker word per definitie geen legale kijker door het uitbannen van iptv kijkers.

 5. Daar heb je geen kastje voor nodig, slechts een kleine zoektocht op Google met de woorden username password IPTV 2024 vind je honderden accounts die je gewoon kunt gebruiken, zowel maand accounts als unlimited accounts

 6. Op het internet zijn er bedrijven die nieuwe/lege ontvangers te koop aanbieden. Dat is legaal! Daarnaast zijn er legio IPTV-providers te vinden voor jouw ontvanger! Je zoekt een abonement en configureer je ontvanger met hun stream. Zwarte markt is totaal overbodig!!! Kind kan de was. Daaag Brein

 7. Het is toch logisch dat de mensen alternatieven gaan zoeken ,want die kabelaanbieders maken de abonnementen zo abnormaal duur,dat dat dan gebeurd,toch

  • Daar heb je gelijk in ik gebruik dit ding zelf 10 jaar nu en ik zit lekker goed met dit ding scheelt je wel veel minder kosten dan dat ik maandelijks een hoop bedrag betaal bij kpn of ziggo

 8. Zo’n kastje heb je niet eens nodig. De meeste TV’s hebben tegenwoordig wel een eigen store of draaien op Android waar je legaal IPTV-apps kunt downloaden. Online zijn er meer dan genoeg aanbieders van IPTV waar je voor een paar tientjes per jaar een abonnement kunt afsluiten. Zelf gebruik ik het om naar TV-kanalen te kijken die providers simpelweg niet aanbieden. Het gaat mij niet om het kijken naar illegale content. B.v. met de Amerikaanse verkiezingen op komst is het interessant wat de diverse nieuwskanalen zoals, ABC, CBS, Foxnews e.d. te melden hebben.

 9. Is ook geen wonder het officiële tv zenders aanbod word steeds duurder en als er een leuke serie of wat anders komt zie je maar een Aflevering en word je gedwongen om Videoland er bij toenemen als je verder wil kijken al die tv aanbieders worden erg duur zoals Ziggo , kpn dit kan goedkoper maar hun hebben de markt in handen.

 10. Ook met gewoon legale kastjes kan je dit doen. Genoeg IPTV apps die je kunt installeren. Bij welke (illegale) provider je dan moet zijn vind je ook wel op internet. Hey kastje op zich is dus niet illegaal. Wel wat ze erop.hebben gezet

 11. Als je bepaalde series wilt kijk moet je wel. Je kan moeilijk overal lid van worden. En dan nog mis je hele goeie series die niet n Nederland worden aangeboden. Ik heb al jaren een kastje. Niet de iptv trouwens.

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Stevige concurrentie streamingdiensten is een minder groot gevaar dan illegale IPTV - Spreekbuis.nl
 2. Brein, KPN en Ziggo willen strengere handhaving tegen illegale IPTV - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*