Verbouwing studio NOS Journaal en Nieuwsuur

Het NOS Journaal, Nieuwsuur (NOS/NTR) en het NOS Jeugdjournaal zien er vanaf 23 augustus tijdelijk íets anders uit. Het decor van de tv-programma’s wordt namelijk vernieuwd, waardoor de programma’s tijdelijk naar een andere studio verhuizen.

De verbouwing van de studio is naar verwachting begin november gereed. In de nieuwe situatie komen het NOS Journaal, Nieuwsuur en het NOS Jeugdjournaal samen uit één decor, met behoud van hun eigen karakter. Dit is efficiënter en tijdbesparend, omdat het decor niet meer tussen de uitzendingen door hoeft omgebouwd te worden. Niet alleen de decorstukken maar ook een deel van de huidige techniek is verouderd, dus dit wordt gemoderniseerd. Nieuw is dat er een rond decor wordt gebouwd, met camera’s die de uitzendingen 360˚ in beeld gaan brengen. De studio gaat tevens gebruikt worden voor extra uitzendingen, zoals tijdens verkiezingen.

 

Foto: Om alvast een eerste indruk te geven van het nieuwe decor, is bij dit bericht een ruwe schets toegevoegd. Hierop zie je de opstelling in de studio. De desk is de presentatieplek van de anchor van Nieuwsuur. Daar recht tegenover, voor het kleine scherm, wordt tijdens Nieuwsuur het laatste nieuws gepresenteerd. De presentatoren van het NOS Journaal en NOS Jeugdjournaal staan voor het grote scherm (midden). 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*