Vele honderden oefenen ’ramp’ op het Mediapark

Op het Mediapark in Hilversum is donderdag een grote rampenoefening gehouden. Driehonderdvijftig figuranten, een vijftigtal medewerkers van het Mediapark en honderdvijftig mensen van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek deden er aan mee.

Het scenario van de ’oefenramp’ was een gijzeling tijdens The Voice Of Holland in Studio 22. Drie minuten nadat de meldkamer gebeld was, stond de eerste politiewagen op de stoep. Na zeven minuten was het eerste arrestatieteam ter plaatse.

Maarten Steinkamp, die John de Mol speelde: ,,Ik had mijn koffie nog niet op of ik werd al via de ontsnappingsroute afgevoerd!” Binnen negentig seconden werd hij in veiligheid gebracht.

Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio Robin Macco is in dergelijke situaties vooral de coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten van levensbelang: ,,Extra bijzonder is daarbij de samenwerking met medewerkers van het Mediapark. Dat vind ik nog spannend.”

Er zijn verschillende scenario’s uitgewerkt en de aanvalsplannen liggen klaar, maar de communicatie blijft een heikel punt. Hier lag volgens de woordvoerder ook het verbeterpunt: ,,De hulpdiensten kunnen namelijk goed gebruik maken van de kennis van de BHV’ers van Studio 22.” Volgens Macco is dit enkel te verbeteren door dergelijke situaties regelmatig te oefenen.

Zie de video op GooienEemlander.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*