Jackson-fans organiseren demonstratie voor VPRO-kantoor


Vrijdag 8 maart komen Michael Jackson-fans naar Hilversum toe voor een vreedzaam protest.

De aanleiding is het uitzenden van de documentaire ‘Leaving Neverland’. Deze docu heeft veel stof doen opwaaien vanwege het vermeende kindermisbruik van de in 2009 overleden popster. Vrijdagavond zendt de VPRO deze documentaire uit.

Initiatiefnemer Patrick Tieleman meent dat de VPRO-documentaire leugens bevat en is overtuigd dat Jackson onschuldig is. 

’Een kwestie van wraak’. Zo noemt Patrick Tieleman de documentaire Leaving Neverland, die vrijdagavond om 20.00 uur wordt uitgezonden op NPO 3.

Daarom organiseert de 43-jarige die hard-fan van Michael Jackson vrijdagmiddag een demonstratie. Met vijftig medestanders gaat hij voor het gebouw van de VPRO zijn ongenoegen over de uitzending kenbaar maken. Tieleman zegt contact te hebben met Michael Jackson Estate (familie en beheerders van het erfgoed van de overleden artiest) en baseert zich op wat er in die kringen wordt beweerd. De documentaire zou gelden als het definitieve bewijs van kindermisbruik door Michael Jacksons. De Estate ontkent dat en doet alles om de imagoschade te beperken.

„Veel van wat in deze documentaire wordt verteld, is onbewezen en al bekend uit boeken en de media. Verder is een van de getuigen in de documentaire, Wade Robson, iemand die wraak wil nemen op Michael. Altijd ontkende hij misbruikt te zijn, na Michaels dood beweert hij van wel.”

Waarom die wraak? „Nou”, zegt Tieleman, „als jongen heeft Wade met zijn familie bij Michael gelogeerd en daarna zijn ze bevriend gebleven. Michael zou Wade helpen met een carrière in de showwereld, maar heeft dat nooit gedaan. Nu Michael dood is en zich niet meer kan verweren, wil Wade zijn vroegere idool terugpakken.”

Waar of niet, Tieleman gelooft het. Hij wil dus demonstreren tegen het uitzenden van Leaving Neverland. „Ik weet ook wel dat het gewoon op tv komt, maar het is het enige dat we kunnen terugdoen voor Michael, die ons zo veel heeft gegeven.”

De demonstratie wordt tussen 15:00 en 18:00 gehouden voor de VPRO op het Wim T. Schippersplein.  

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*