(update) Mediamakersdebat #1: Labyrint Hilversum

foto: Beeld en Geluid door Marc Wielaert

Beeld en Geluid organiseert op vrijdag 8 maart het eerste van een serie mediamakersdebatten: Labyrint Hilversum.

De publieke omroep staat open voor plannen en producties voor makers van buiten de omroepen. Producenten, mediabedrijven en talentvolle makers krijgen meer kansen en dragen zo bij aan een hoge kwaliteit van de programmering.

Echter: Hilversum lijkt een doolhof waar je makkelijk de weg kwijt raakt. Zijn de procedures en criteria transparant genoeg? Of is het prima te doen als je maar de juiste wegen kent? Misschien pitchen met name jonge makers hun ideeën in eerste instantie liever op andere platforms…

Hoe kijken verschillende mediamakers aan tegen ‘Hilversum’? En zien de NPO, omroepen en branche-organisaties hier een probleem? Als het inderdaad te complex is, wat kan iedere partij dan bijdragen om tot een meer uitnodigende en productieve samenwerking te komen?

Tijdens Labyrint Hilversum verkennen we of en hoe makers aansluiting (kunnen) vinden bij de plannen en programmering van de publieke omroep. Met elkaar op zoek naar verheldering en verbetering van het systeem, met als doel een kwalitatief en pluriform aanbod.

Programma
14.30 uur ontvangst, 15.00 uur aanvang
Moderator: Sacha Bronwasser
Introductie: Arno Dierickx (film- en televisiemaker, o.a. ‘Brussel’, ‘Overspel’)
Sprekers onder meer: Robert Oey (filmmaker, o.a. ‘De Missie’), Eefje Blankevoort (auteur, maker, Prospektor), Jelle Peter de Ruiter (eindredacteur documentaire KRO-NCRV), Piet Hein van der Hoek (filmmaker, o.a. ‘De Stille Beving’), Chafina Bendahman (Rose Stories), Sia Hermanides (scenarioschrijver, regisseur, o.a. ‘Papadag’).
Column: Dolf Jansen
17.30 uur borrel
Labyrint Hilversum
vrijdag 8 maart 2019
Beeld en Geluid
15.00 – 17.30 uur met aansluitend borrel  

Toegang gratis, reserveer hier je ticket

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*