Tweede Kamer wil dat Autoriteit Persoonsgegevens en VoetbalTV met elkaar in overleg gaan

Gisteravond heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin de regering wordt verzocht om ervoor te zorgen dat er binnen enkele weken een overleg komt tussen de Autoriteit Persoonsgegevens en VoetbalTV.

VoetbalTV wordt in zijn voortbestaan bedreigd doordat de AP na een voorlopig negatief besluit over de activiteiten van de start-up en al langere tijd geen definitief besluit neemt, waardoor de start-up dit besluit niet kan aanvechten en normale bedrijfsvoering al maandenlang niet mogelijk is.

Maarten Hoffer, directeur van VoetbalTV: “Ik ben ontzettend blij met de steun van de VVD, het CDA en de PVV voor VoetbalTV waardoor deze motie is aangenomen. Heel goed om te ervaren dat onze volksvertegenwoordigers opkomen voor het belang van de vele voetballiefhebbers in Nederland. En van start-ups als VoetbalTV die met behulp van de mogelijkheden van nieuwe technieken en volledig volgens de regels van de privacywetgeving het sportplezier in Nederland willen vergroten. Ik hoop heel erg dat de Autoriteit Persoonsgegevens snel gevolg geeft aan deze oproep van de Tweede Kamer. Als we willen overleven, moet dat echt binnen twee weken gebeuren.”

De wachttijden van de AP hebben VoetbalTV volgens Hoffer aan de rand van de afgrond gebracht.

Zolangs er geen beslissing valt kan VoetbalTV namelijk geen nieuwe contracten afsluiten met clubs en sponsors. De afgelopen maanden was de start-up al genoodzaakt afscheid te nemen van meer dan 65% van haar medewerkers. Wanneer er geen duidelijkheid komt zal uiterlijk 1 september het doek vallen voor het videoplatform dat wedstrijden uit het amateurvoetbal in beeld brengt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*