Twan Huys vervangt Humberto Tan

Na 25 jaar NOVA en Nieuwsuur vertrekt presentator Twan Huys bij de NTR. Hij gaat vanaf september bij RTL het Late Night-programma presenteren. Twan Huys is vanaf het begin van Nieuwsuur in 2010, samen met Mariëlle Tweebeeke, de vaste anchor van het dagelijkse nieuws- en actualiteitenprogramma. Daarvoor was hij ook al presentator van NOVA, de voorganger van Nieuwsuur, waarvoor hij ook correspondent in de VS was. Bij de NTR presenteerde hij tevens College Tour.

“Na vele prachtige jaren bij de NTR is het tijd voor verandering”, aldus Huys: “Met ongelooflijk veel plezier kijk ik terug op mijn correspondentschap in Amerika voor NOVA en daaropvolgend het presenteren van Nieuwsuur en College Tour. Na 11 jaar als anchor bij de mooiste journalistieke rubriek van Nederland is het nu tijd voor een nieuw avontuur op de late avond bij RTL.”

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje benadrukt dat Twan Huys veel heeft betekend voor Nieuwsuur en NOVA: “De NTR verliest een gedreven presentator en journalist in hart en nieren. Maar dat hij na zo’n lange periode een nieuwe stap wil maken, begrijp ik ook. We zullen hem missen, en wensen hem uiteraard alle voorspoed.”

Frans Klein, directeur televisie NPO: “Natuurlijk vinden we het jammer dat Twan Huys ons verlaat: hij is een typische publieke omroep-man. Als kritisch journalist belichtte hij álle kanten van de samenleving. We danken Twan en zullen zijn veelzijdigheid missen. Wij wensen hem veel succes bij RTL. Samen met NTR/NOS kijken we hoe onze andere talenten invulling gaan geven aan de door Twan gepresenteerde programma’s.”

Twan Huys blijft tot 1 mei Nieuwsuur presenteren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*