TV-Moment: ‘De leugen van Kluivert’ (2006)

Spreekbuis.nl brengt de hoogtepunten, maar ook dieptepunten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis onder de aandacht. Dit maal: ‘De leugen van Kluivert’. 

Holland Sport was een sportprogramma op de Nederlandse televisie dat live werd uitgezonden door de VPRO vanuit Studio Plantage in Amsterdam. Het programma werd uitgezonden tussen 2003 en juni 2011 en werd presenteert door Wilfried de Jong. 

In 2006 was Patrick Kluivert te gast om zijn autobiografie met Matthijs van Nieuwkerk en Wilfried de Jong te bespreken. Doorgaans wordt in het programma luchtig over sportcarrières gesproken. Dit maal verliep het iets ander. De topvoetballer loog over het naloop van het dodelijke auto ongeluk,  die hij had veroorzaakt. Hij zei dat hij sinds een toevallige ontmoeting in februari 2006 weer contact heeft met de nabestaanden van ‘meneer Putman’. Wilfried de Jong rekende hier hard mee af. De voetballer had de pech dat De Jong had als journalist dit onderzocht. Dat contact – eindelijk na ruim tien jaar was het er dan van gekomen – bleek te bestaan uit het sturen van een sms, een dag voor de uitzending van Holland Sport. 

Nadat weduwe en dochter Putman Patrick eindelijk tegen het lijf waren gelopen (zij waren op hem afgestapt in een restaurant) en er telefoonnummers en emailadressen waren uitgewisseld was het drie maanden stil gebleven. Pas op zondag, de dag van de voorpublicatie van zijn boek, had Patrick een sms-bericht gestuurd. De Jong ondervroeg de voetballer en Kluivert viel stil. 

TV fragment Deel 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TV fragment Deel 2
 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Twee maanden Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*