Tim de Wit nieuwe NOS-correspondent in Londen

Tim de Wit wordt de nieuwe multimediale NOS-correspondent voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hij neemt per 1 februari de functie over van Arjen van der Horst. Horst verhuist naar de NOS-post in Washington. Tim de Wit krijgt Londen als standplaats en gaat van hieruit verslag doen voor televisie, radio en NOS.nl. 

Tim de Wit is al sinds 2007 actief bij de NOS.  Hij begon buitenlandredacteur, waarna in 2009  hij Hilversum verruilde voor een standplaats in Zuid Afrika, waar hij bijna twee jaar als freelance-correspondent werkzaam was en onder meer verslag deed van het WK voetbal. In de zomer van 2011 verhuisde hij naar Duitsland. Hier ging hij voor de NOS aan de slag bij ‘Bureau Berlijn’ als bureauredacteur en correspondent. 
 
Tim de Wit: “Groot-Brittannië vormt een prachtige bron voor verhalen. Of het nu de opkomst is van UKIP, de worsteling met Europa van Cameron of de almaar groeiende kloof tussen arm en rijk als gevolg van vergaande privatiseringen. Maar ook het circus rond de volgende Royal Baby of het hilarische Engels van Louis van Gaal. Zo’n gevarieerd pakket aan verhalen en onderwerpen is mij op het lijf geschreven. Ik kijk er naar uit om daar middenin te staan.”
 

Videofragment van Tim de Wit:

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*