Twee maanden Spreekbuis.nl

Spreekbuis.nl sluit alweer haar tweede maand af. Stapje voor stapje willen wij het hart van de omroepwereld worden en ook in de tweede maand weten steeds meer omroepprofessionals ons te te vinden. 

Spreekbuis heeft iets met muziek én radio. In de Q-music Top1000 week vroegen we naar de ultieme top-10 van Menno Barreveld, Niek van den Brugge, Wietze de Jager en Mattie Valk. In de jaren ’80 week van Radio Veronica gaven Jon Hilbrants, Juri Verstappen, Mark van de Molen, Silvan Stoet, Lindo Duvall, Martijn Muijs, Jurjen Gofers en Erik de Zwart hun top 10 favoriete eighties hits prijs. Radio icoon Ferry Maat gaf zijn top-10 en is de meest beluisterde radio-dj op Spreekbuis.nl

Niet meer op de buis of op het mediapark, maar wel op Spreekbuis.nl. We namen de ‘gestorven’ TV-carrières onder de loep van: Jaap Stobbe, Diana Ozon, Theo Wesselo, Pierre van Ostade, Peter Plaisier, Harry Mooten, Annemieke Verdoorn.

We kijken met Spreekbuis.nl ook graag terug in het rijke omroepverleden en zetten tv-momenten uit het rijke omroepverleden weer eens in de spotlight, waaronder Rudi Carrell Khomeini rel, stakend omroeppersoneel, de Sesamstraat Zwarte Pieten discussie uit 1987, de ondergang van TV10, bij Doris op schoot, omroepgebouwen in de jaren ’70, de leugen van Kluivert, de val van de muur op het NOS Journaal, Teeuwen en de Meiden van Halal, emoties bij het winnen van een kleuren tv, de grote donorshow en het interview tussen Theo van Gogh en Bart de Graaf.

Bert van der Veer schreef een column over de opkomst en ondergang van zenders als TMF, TV10 en Talpa. Hans van Dijk zocht naar de oorsprong van ‘Het Gooische Matras’. 

Onder medewerkers bij de publieke omroepen heerst er flink wat onrust door de hervormingsplannen van Staatssecretaris Dekker. Spreekbuis.nl interviewde Jasper van Dijk (SP) en Mohammed Mohandis (PvdA), Kees Verhoeven (D66) on te pijlen wat hun standpunt is.

Verder werden ook Taco Rijssemus, Ruurd Bierman, Jan Willem van Engelen (Sky Radio) en Geert-Jan Bogaerts (VPRO) geïnterviewd.

Ook nieuwe technologieën komen bij Spreekbuis.nl aan bod, waaronder de doorbraak in Virtual Reality, de nieuwe site van de NOS, 2nd screen toepassingen bij Opsporing Verzocht, Virtual Reality met Dennis en Valerio.

Nieuwe partners, waaronder PNOzorg, NTR, Beeld en Geluid, hebben zich aangesloten en Spreekbuis.nl participeert sinds kort in de Open Studio Dagen. We zijn een platform voor en door omroepmedewerkers, maar we doen het immers voor de kijker! Komende tijd gaan we nieuwe features uitrollen, want innovatie is een belangrijke pijler. Vernieuwingen zijn trouwens geen doel op zich, maar hebben voornamelijk de taak om bruggen te slaan tussen commerciële-, publieke- en facilitaire omroepmedewerkers. Op na de derde maand!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*