TrosKompas Oeuvre Award 2017

Zanger René Froger heeft de TrosKompas Oeuvre Award 2017 ontvangen voor zijn unieke bijdrage aan het Nederlandse lied. Tijdens het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome kreeg de zanger de award uit handen van goede vriend Najib Amhali.

“René Froger kreeg van jongs af aan muziek met de paplepel ingegoten van zijn vader Bolle Jan en moeder Mien. Dit jaar is het precies 30 jaar geleden dat René Froger voor het eerst in de hitlijsten stond met het nummer ‘Love Leave Me’. Sinds die tijd heeft hij aan een imposante carrière gebouwd die talloze hoogtepunten kent. Met een verkoop van meer dan 5 miljoen platen is hij een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten. Naast zanger is hij ook de bedenker van het grootste meezingfeest van Nederland, de Toppers, dat sinds 2005 elk jaar voor volle stadions zorgt. Een rasartiest in hart en nieren”, aldus de jury die bestond uit Daniël Dekker (eindredacteur 3FM en NPO Radio 2 bij AVROTROS), Paul Siteur (Sterren NL) en Edger Hamer (hoofdredacteur TrosKompas).

Eerdere winnaars van de TrosKompas Oeuvre Award waren Peter Koelewijn, George Baker, Jan Smit, Rob de Nijs en Vader Abraham.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*