Top 2000 a gogo barst weer los met de feestdagen

De NTR pakt eind december weer flink uit met de Top 2000 a gogo. Eerste kerstdag blikken we nog één keer terug op de hoogtepunten van de Top 2000 a gogo van vorig jaar. Op tweede kerstdag start de Top 2000 a gogo met zes gloednieuwe afleveringen. Te gast aan de bar in het Top 2000 café zijn onder meer Douwe Bob, Edsilia Rombley, Tess Milne, Youri Mulder, Sanne Wallis de Vries, Roué Verveer, Eva Cleven, Sebastiaan Verschuren, Jayh en Jeroen Spitzenberger. Ook de lijstduwers laten van zich horen: Ahmed Aboutaleb, Henry Schut, Lucille Werner, Joris Linssen, Caroline de Bruijn en Julius Jaspers. Wie willen zij op nummer 1 dit jaar? 2016 sluiten we af met de Helden van de Top 2000, waarin we het beste laten zien van de laatste vijf jaar de oudejaarsconcerten van de Top 2000!

Al 15 jaar lang laat de Top 2000 a gogo tussen kerst en oud & nieuw zes avonden achter elkaar haar licht schijnen op de lijst der lijsten van NPO Radio 2. De complete popgeschiedenis passeert de revue. Onvermoeibaar en enthousiast ontvangt Matthijs van Nieuwkerk diverse bijzondere gasten in een bruisend Top 2000 café. En zijn muzikale steun en toeverlaat Leo Blokhuis diept elk jaar opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis op. Uiteraard zit de serie vol met videoclips, reportages en mooie verhalen aan de stamtafel.

Best of Top 2000 a gogo, 25 december, 19.30 uur, NPO 3

Aan de vooravond van een gloednieuwe serie van zes afleveringen presenteren Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis de hoogtepunten uit alle jaren Top 2000 a gogo. We blikken terug op de hoogtepunten van de Top 2000 a gogo van vorig jaar. Met onder meer presentatrice Irene Moors die in een mooi en emotioneel verhaal vertelt waarom You to me are everything van The Real Thing zo’n belangrijk nummer voor haar is. Reportages over Adje Vandenberg met Burning heart en Wild Cherry’s Play that funky music. De leukste fragmenten van alle quizkandidaten. Een hilarisch stamtafelverhaal over Robbie Williams. En natuurlijk heel veel muziek!

Top 2000 a gogo – aflevering 1, 26 december, 19.30 uur, NPO 3
Topkok Julius Jaspers laat ons weten waarom Funkin’ for Jamaica van Tom Browne eigenlijk op nummer 1 zou moeten staan. In de quiz nemen twee bekende Nederlanders het tegen elkaar op. De reportages gaan over één van de eerste rapplaten ooit, Rap-O Clap-O van Joe Bataan en Sheila E, die vertelt over haar samenwerking met Prince en het nummer A love bizarre. Aan de stamtafel een enorme Herman Brood fan, over zijn ontmoeting met deze rock ’n roll held. Leo Blokhuis geeft een muziekcollege over de relatief onbekende Leon Russel, een van de vele overleden muzikanten in dit rampjaar voor de muziek.

Top 2000 a gogo – aflevering 2, 27 december, 19.30 uur, NPO 3

Studio Sport presentator Henry Schut laat ons weten waarom Otherside van de Red Hot Chili Peppers zo belangrijk voor hem is. In de quiz nemen presentatrice Eva Cleven en acteur Jeroen Spitzenberger het tegen elkaar op. De reportages gaan over de man achter Madonna’s Like a prayer en Robbie Robertson van The Band die praat over The weight. Aan de stamtafel een verhaal over Kim Wilde. Leo Blokhuis geeft een muziekcollege over liedjes die artiesten in de laatste fase van hun leven geschreven hebben.

Top 2000 a gogo – aflevering 3, 28 december, 19.30 uur, NPO 3

Goede tijden, slechte tijden actrice Caroline de Bruijn vertelt over haar liefde voor Etta James. In de quiz strijden cabaretier Roué Verveer en zwemmer Sebastiaan Verschuren om de hand van Matthijs. In de reportages zien we Graham Nash over zijn liefde voor Joni Mitchell en Our house, en de Franse synthesizer-held Jean Michel Jarre over zijn synthesizer-hit Oxygène IV. Het stamtafelverhaal gaat over een bijzondere ontmoeting met Lady Gaga.

Top 2000 a gogo – aflevering 4, 29 december, 19.30 uur, NPO 3

Presentator Lucille Werner laat ons weten waarom Proud Mary van Tina Turner voor haar op nummer 1 moet staan. Cabaretier Sanne Wallis de Vries neemt het in de quiz op tegen zanger Jayh. In de reportages vertelt Harry Jekkers van Klein Orkest over zijn hit Over de muur, en horen we wat de invloed van Sylvester Stallone was op Survior’s Eye of the tiger. Aan de stamtafel een verhaal over welke beroemheden vrienden zijn geworden met een Nederlandse coffeeshop-eigenaar. Leo Blokhuis geeft een muziekcollege over het Japanse nummer dat dit jaar uit de Top 2000 gevallen is.

Top 2000 a gogo – aflevering 5, 30 december, 19.30 uur, NPO 3

Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, vertelt waarom David Bowie’s Tonight zo belangrijk voor hem is. In de quiz gaan oud-voetballer Youri Mulder en presentatrice Tess Milne de strijd met elkaar aan. De reportages gaan over de schrijver van Bonnie Raitt’s I can’t make you love me, die een ex-American Football speler blijkt te zijn, en Losing my religion van R.E.M. Aan de stamtafel een verhaal over Coldplay en Leo Blokhuis laat ons het verhaal achter de antwoordliedjes horen.

Top 2000 a gogo – aflevering 6, 31 december, 19.30 uur, NPO 3

Tijdens de oudejaarsuitzending verwelkomen we Sven Figee (Sven Hammond) als huispianist, hij zal de hele avond muzikale ondersteuning geven. Presentator en muzikant Joris Linssen wil graag Als je wint van Herman Brood en Henny Vrienten op nummer 1. In de quiz nemen muzikanten Douwe Bob en Edsilia Rombley het tegen elkaar op. Er zijn maar liefst drie reportages te zien, over de Dirty Dancing hit (I’ve had) The time of my life, Loving Spoonful’s Summer in the city en we duiken in het verhaal achter People gotta move van Gino Vannelli. Aan de stamtafel hebben we het over de ons dit jaar ontvallen held Prince.

Helden van de Top 2000, 31 december, 21.35 uur, NPO 3
In Helden van de Top 2000 blikken we terug op de beste oudejaarsoptredens van de Top 2000 en verblijden Nederlandse Top 2000-artiesten als Roel van Velzen, Ilse DeLange, Racoon,
DI-RECT, Niels Geusebroek en Xander de Buisonjé de kijkers met hun nieuwjaarsgroet.
We zien optredens van onder meer Roel van Velzen ‘Somebody to love’ (Queen), Racoon ‘Rehab’ (Amy Winehouse), Niels Geusebroek ‘Clocks’ (Coldplay), DI-RECT ‘Heroes’ (David Bowie), Ilse DeLange ‘Calm after the storm’, Miss Montreal ‘Living on a prayer’ (Bon Jovi) en nog veel meer!

Uitzending: Top 2000 a gogo: 25 t/m 31 december, 19.30 uur op NPO 3
Helden van de Top 2000: 31 december, 21.35 uur op NPO 3
Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis
Website:
www.ntr.nl/top2000

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*