Winnaar KRO-NCRV documentairewedstrijd is bekend

Anneloek Sollart wint KRO-NCRV documentairewedstrijd over angst.

Filmmaakster Anneloek Sollart is de winnaar van de KRO-NCRV documentairewedstrijd over angst met een filmplan over beveiligers. Door de toenemende angst in onze maatschappij is er steeds meer vraag naar beveiliging. Maar wie zijn die mensen en hoe kijken zij tegen veiligheid en angst aan? Sollart wint 150.000 euro om haar plan te realiseren. De Beveiligers gaat op het Nederlands Filmfestival in première.

Vijftien documentairemakers gaven gehoor aan de oproep van KRO-NCRV 2Doc een scenario in te sturen over hedendaagse angst. Gevarieerde voorstellen waarin het thema van veel verschillende kanten werd benaderd. De jury was gegrepen door het voorstel van Sollart (o.a.Rauwer en Het Babyluik) waarin de paranoia van de beveiligers zelf een grote rol heeft. ‘Een gelaagd en spannend plan dat veelbelovend en concreet is’, volgens de jury, die bestond uit documentaire regie-coach en adviseur Joost Seelen, filmmaakster Jasmijn Schrofer en de eindredactie van KRO-NCRV 2Doc. .

Het is voor het eerst dat KRO-NCRV 2Doc een documentairewedstrijd uitschrijft met als doel om maatschappelijke documentaires op de kaart te zetten en nieuwe verhalen, andere vormen en samenwerkingsverbanden te vinden. Het is niet uitgesloten dat ook enkele van de andere ingezonden filmplannen worden gerealiseerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*