Ton Verlind: ‘Positie van Frans Klein is niet houdbaar’

De positie van contentdirecteur Frans Klein van de publieke omroep is niet langer houdbaar nu ook Matthijs van Nieuwkerk conclusies heeft verbonden aan de manier waarop hij in opspraak is geraakt. Dat zegt oud-mediadirecteur van de KRO Ton Verlind in een podcast die hij maakte samen met Frank du Mosch. Fouten maken mag, vindt Verlind. Maar de NPO-directeur is de afgelopen tijd rond verschillende onderwerpen te vaak in opspraak geweest. ‘Die emmer is nu wel vol’.

In de podcast die Verlind maakt, samen met journalist Frank du Mosch pleit hij voor een onderzoek naar de cultuur bij de publieke omroep met de impact van een parlementaire enquete, maar dan niet uitgevoerd door politici, ‘want die maken er zelf een chaos van als het gaat om bestuurscultuur’. Volgens Verlind zou dat onderzoek uitgevoerd moeten worden door onafhankelijke maatschappijwetenschappers met afstand naar de publieke omroep en de politiek. In ieder geval niet door de ‘usual suspects’.

Lees ook:

1 Comment

  1. Het is vreselijk jammer dat er eerst iets ergs moet gebeuren voordat de ogen van de luie media-baasjes worden geopend. Zij wéten wel dat er rare dingen gebeuren in hun directe omgeving, maar denken sssssstttttttttt niks zeggen, anders ben ik straks mijn vet-betaalde baan kwijt. Dus smeren we stroop rond de enge mond van de engste man in hilversum. Al vele jaren schrijf ik over Klein, die de boel tiranniseert en samen met Rijxman de dienst uitmaakt, geen hond die er in geloofde,,,,nu ineens gaan ook de luiken van Ton Verlind open. Ook eens ’n mediabaasje !!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*